Luna 2 ile ilgili şok karar: Hintli kripto sahipleri 1-0 yenik başlıyor!

Son dakika: IMF, kripto konusunda Hindistan’ı uyardı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uluslararası Para Fonu (IMF) geçtiğimiz günlerde kripto para birimlerinin yasal ödeme aracı olarak kullanılmasına izin verme konusunda çeşitli risklere işaret etti. IMF daha öncesinde de El Salvador’un kabul etmesiyle ilgili endişelerini dile getirerek uyarmıştı. Fon şu anda Hindistan’ın kapsamlı bir kripto politikası hazırlamasına yardımcı olmak istiyor.

Hindistan, Nisan ayından itibaren bu alanda %30’luk bir sermaye kazancı vergisi uygulamaya hazırlanıyor. Ancak ülke hala kripto varlıklarının kullanımını düzenleyen daha geniş politikalardan yoksun kalıyor. Hintli finans yetkilileri, uzayla ilgili politika taslağı hazırlamak için IMF ve Dünya Bankası da dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarla görüşüyor.

Diğer yandan Hindistan’da kripto kullanımı geçen yıl büyük oranda arttı. Nüfusun en az %10’u kripto ticaretiyle uğraşıyor. Ülke, Blockchain veri firması Chainalysis’in 2021 küresel kripto benimseme endeksinde ikinci sırada yer aldı.

IMF kriptoda önemli risk görüyor

IMF, Hindistan misyon şefi Nada Choueiri, Hintli yayın Mint’e yaptığı açıklamada, kripto varlıklarının finansal istikrar için önemli riskler oluşturduğunu belirtti. Choueiri,

“Kara para aklama ve terörün finansmanı alanındaki potansiyeli biliniyor. Kripto sistemlerinin dolandırıcılık ve siber saldırılara da yardımcı olduğunu düşünüyoruz.”

Fon ayrıca, dünya çapında tek tip kripto düzenlemesi taslağı hazırlamaya yardımcı olmak için diğer ülkelerle görüşmelerde bulunuyor.

Hindistan kripto konusundaki tutumunu sertleştiriyor

Asya ülkesinde kripto paranın benimsenmesi hızlanırken hükümet, yasadışı faaliyetler için potansiyel kullanımını engellemeye çalışıyor. Hindistan’ın üst meclisi geçtiğimiz günlerde kriptoya %30 sermaye kazancı vergisi uygulayacak bir yasa lehinde oy kullandı. 

1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe giren tasarı ile kripto işlemlerinde %1 vergi alınmasının yolunu açacak. Artan vergilendirme önlemleriyle beraber kullanıcılar caydırılmak isteniyor.

Tablonun genelini özetlemek gerekirse; IMF borç verdiği için ülkelerin kripto alanına yönelmesine sıcak bakmıyor. Ancak dolardan ve enflasyondan kaçış olarak Bitcoin ve türevleri görülüyor. Hindistan’da ise durum baya karışık. Henüz net bir adım yok. Şu an sadece yarın yüzde 1’lik bir vergi yürürlüğe girecek.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin