Son dakika gelişmesi: Bu donanım cüzdanı hacklendi – kripto paralarınız tehlikede olabilir
Son dakika gelişmesi: Bu donanım cüzdanı hacklendi – kripto paralarınız tehlikede olabilir

Son dakika gelişmesi: Bu donanım cüzdanı hacklendi – kripto paralarınız tehlikede olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Donanım cüzdanı sağlayıcısı Ledger’in daha fazla müşteri bilgisinin sızdırılmasını içeren başka bir veri ihlaline maruz kaldığı bildiriliyor.

@JimmyMcShill isimli bir kripto twitter kullanıcısı, Ledger müşterisinin e-postalarının, telefon numaralarının ve adreslerinin “tam veritabanı” ile iletişim kurduğu iddia edilen forumlara yüklenmiş dosyaların ekran görüntülerini yayınladı;

Ledger, verilerin yeni bir saldırı değil, önceki bir veri ihlalinden kaynaklandığına inandıklarını belirterek yanıt verdi;

“Bugün Raidforum’daki Ledger müşteri veritabanının içeriğinin dökümü konusunda uyarıldık. Hâlâ üzerinde çalışıyoruz. Ancak ilk işaretler bize bunun gerçekten de Haziran 2020’den itibaren e-ticaret veritabanımızın içeriği olabileceğini söylüyor.”

Ledger güvenli mi?

Ledger kişisel bilgileri güvende tutamazsa, dijital varlıklara gerçekten güvenilebilir mi? Bunun yeni bir saldırı mı, yoksa Haziran 2020’de meydana gelen ilk saldırıdan içeriğin atılması mı olduğu hala belirsiz. O zamanlar, bir milyon kadar müşteri e-posta adresinin sızdırılması söz konusu olmuştu.

Hackin ardından, Ledger kullanıcıları dolandırıcılar ve kimlik avı saldırıları tarafından hedef alındı, bunlardan bazıları kullanıcıları sahte Ledger yazılımı indirmeye ya da anahtar ifadelerini ifşa etmeye çalıştı. Bu durum, verilerin zaten sızdırıldığını ve bunun yeni bir müşteri bilgileri kümesi olabileceğini gösteriyor.

Block’un araştırma direktörü Larry Cermak, fiziksel adresler içerdiği için bunun önceki veri ihlalinden çok daha kötü olduğu görüşünde.

Beklenmeyen kayıplar

İsmi açıklanmayan bir Ledger mağduru, bir endüstri araştırmacısı ve gazeteci ile konuştu. Kaynağa göre, cihaza uzaktan erişildi ve sonrasında mağdur yaklaşık 16.000 $’lık kayıp yaşadı.

Kayıpları telafi etme şansının çok az olduğunu fark eden kurban, başkalarını uyarmak için bunun nasıl olabileceğini bulmak için Ledger ile temasa geçti. Firma bu konuda son derece rahat davrandı ve sadece bir özür maili attı. Hileli işlemleri soruşturmak bile istemiyordu.

Daha fazla kişisel bilginin sızmasıyla birlikte, Ledger kullanıcıları, artık onları kişisel olarak hedef almaya başlayabilecek gelen bir saldırı girdabına hazırlanmaya başlamalı.

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin