Son dakika: Dünyanın merakla beklediği Amerika enflasyon rakamları açıklandı

Son dakika: Dünyanın merakla beklediği Amerika enflasyon rakamları açıklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel piyasalar son günlerde oldukça sıkıntılı bir bekleyiş içindeydi. Amerika’dan gelecek olan enflasyon rakamları piyasaların seyrini etkileyecekti. Daha önce açıklanan rakamlarda enflasyon oranı 6’nın üzerinde kalmıştı. Bu da 40 yılın zirvesi olarak açıklanmıştı. Bugün ise yeni enflasyon rakamı açıklandı.

Amerika son yılların en yüksek enflasyon rakamlarını yeniden gördü. ABD’de enflasyonu yüzde 7 olarak açıkladı. Beklentileri doğrular bir enflasyon rakamı ortaya çıktı. Dün Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyon ile mücadele edileceğini bildirmişti. Hatta Powell, enflasyonu kalıcı şekilde önleme sözü vermişti.

Amerika, yıllık enflasyon oranı Aralık ayında yüzde 7 ile beklentiler çerçevesinde gerçekleşti. Tüm dünyada olduğu gibi Amerika’da enflasyon gerçeğiyle karşı karşıya kaldı. Yıllık bazda en son 1982 yılının Haziran ayında bu seviyeler görülmüştü. Aylık bazda tüketici fiyatları yüzde 0,6 artış yaşadı.

Kripto varlıklar, enflasyon baskısı öncesinde bir miktar fiyatlanma yaşadı. 16.30’da enflasyonun açıklanmasıyla birlikte Bitcoin ve türevlerinde artış devam ediyor. Haberi yaptığımız esnada Bitcoin, 43.500 doların üzerinde işlem görüyor. Son günlere göre iyi bir çıkış yakaladığını söyleyebiliriz. Enflasyonun yüksek gelmesi kripto piyasasına olumlu yansıdı.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin