Ethereum işlem hacminin yüzde 14’ü Binance Smart Chain’e geçti
Ethereum işlem hacminin yüzde 14’ü Binance Smart Chain’e geçti

Son dakika: Binance’ten kullanıcı veri sızıntısına ilişkin resmi açıklama!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen Bitcoin ve kripto borsası Binance’ten kullanıcı veri sızıntısına ilişkin resmi açıklama geldi.

Binance’in global PR yöneticisi: “Bilgilerin Binance’ten çalındığının bir kanıtı yok!”

Bugün “FIND YOUR BINANCE KYC” adındaki bir Telegram kanalı, Binance kullanıcılarına ait olduğunu öne sürdüğü gizli kullanıcı belgelerini yayınladı. Belgeler; ehliyet, nüfus cüzdanı ve kredi kartı gibi bilgileri içeriyor. Kısa süre önce konuya yönelik bir açıklama yapan Binance, bu verilerin sistemindeki verilerle tutarlı olmadığını söyledi. The Block, KYC belgelerinin dahili bir sızıntının sonucu olup olmadığını veya belgelerin kimlik avı saldırılarından mı yoksa KYC hesap satış servisinden mi kaynaklandığını doğrulamak için Binance’e ulaştı. Binance’in global PR yöneticisi Leah Li, The Block’a şunları söyledi:

Bu verileri sistemimizdeki verilerle karşılaştırırken tutarsızlıklar tespit ettik. Şu anda, bu görüntüler sistemimizde basılan dijital filigranı içermediğinden, Binance’ten KYC görüntülerinin alındığını gösteren herhangi bir kanıt bulunamadı. Bununla birlikte güvenlik ekibimiz, bu görüntülerin kaynağını belirlemek için sıkı çalışıyor.

Binance’ten kullanıcı veri sızıntısına ilişkin resmi açıklama geldi

Kısa süre önce Binance, resmi internet sitesi üzerinden konuya yönelik önemli bir açıklama paylaştı:

Kimliği belirsiz bir kişi tarafından Binance KYC verilerine benzerlik gösteren 10.000 fotoğrafı sızdırmama karşılığında bizden 300 BTC talep edildi. Bu durumun gerçekliği hakkında hâlâ araştırma yapıyoruz. Bu teklifi reddektikten sonra bu kişi datayı halka açtı ve medya organlarıyla paylaştı. Her şeyden önce, bu datayı sistemimizdekiyle karşılaştırdığımızda birçok tutarsızlık var. Şimdiye kadar bu resimlerin Binance’ten alındığına dair hiçbir kanıt yok, çünkü resimlerin hiçbirinde sistemimiz tarafından eklenen dijital filigran bulunmuyor. Bunu söylemekle beraber, teknik ekibimiz bu resimlerin kaynağını araştırmak için tüm güçleriyle çalışıyorlar. Herkesle paylaşılan fotoğraflar hakkındaki ilk görüşümüz fotoğrafların çoğunun 2018 yılının Şubat ayına ait olduğu hakkında. Bu tarihlerde de Binance aşırı fazla talebi karşılayabilmek için bir üçüncü parti KYC sağlayıcısıyla anlaştı. Bu üçüncü parti sağlayıcıyı da sorguluyoruz, bilgileri sizinle paylaşacağız.

Binance

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin