Son dakika: Binance, Güney Kore kripto pazarına geri döndü!
Son dakika: Binance, Güney Kore kripto pazarına geri döndü!

Son dakika: Binance, Güney Kore kripto pazarına geri döndü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance, Güney Kore merkezli kripto borsası GOPAX’ın çoğunluk hissesini satın aldı ve bu hamle Binance’ın ülke pazarına tekrardan girdiği yönünde yorumlandı. Satın almanın finansmanı, Binance liderliğindeki “Endüstri Kurtarma Girişimi”nden geldi.

Güney Kore’deki ilk beş kripto borsası arasında yer alan GOPAX’ı satın alan Binance iki yıl sonra Güney Kore kripto pazarına geri döndü.

Binance, GOPAX’ı satın aldı

Bloomberg’in 3 Şubat’ta bildirdiğine göre, kripto borsası Binance, bir süredir sorunlarla uğraşan Güney Kore‘nin kripto borsası GOPAX’ın çoğunluk hissesini satın aldı. Geçen ay Binance, GOPAX’ın satın alınmasıyla ilgili durum tespitini tamamladığını duyurdu.

Binance, Gopax’ta %41,2 hisseye sahip olan CEO Lee Jun-haeng’in çoğunluk hissesini satın almak istediği için tartışmalar son aşamaya geldi. Barry’s Silbert’s Digital Currency Group, GOPAX’ın ikinci en büyük hissedarıdır.

Anlaşma hakkında yorum yapan Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao şunları söyledi:

“GOPAX ile bu adımı atmanın Kore kripto ve blockchain endüstrisini yeniden inşa edeceğini umuyoruz.”

Binance CEO’su, Ocak 2021’de ayrıldıktan sonra aktif olarak Güney Kore’ye tekrar girmeyi düşünüyordu. Güney Kore, dünyanın en büyük kripto ekonomilerinden birine, mükemmel bir yetenek havuzuna ve Binance için hâlâ cazip bir pazar olan topluluğa sahip. Güney Kore genişlemesi, Binance’in bir sonraki blockchain ve web3 gelişme dalgasında liderlik kurması için büyük öneme sahip olacak.

FTX ve Genesis bulaşması, Binance’in GOPAX satın alma anlaşmasını etkiledi çünkü Genesis, FTX’in iflasının ardından müşteri çekme ve geri ödemelerini askıya aldı. GOPAX’ın, Genesis’in geri ödemeleri durdurma kararından etkilenen servet yönetimi ürünü GoFi’nin müşterilerine yaklaşık 47 milyon doları geri ödemesi gerekiyordu.

Binance, getiri ürünü GoFi için müşteri para çekme ve faiz ödemelerinin yapılabilmesi için GOPAX’a sermaye eklemeyi planlıyor.

Binance’in baş işletme yetkilisi Yibo Ling satın almanın amacını açıkladı:

“Bu anlaşmanın temel amacı, müşterileri desteklemek ve varlıklarını geri çekmek isteyen müşterilerin bunu yapabilmesini sağlamaktı.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin