Bakkt Borsası, Aralık ayında fiziksel olarak teslim edilmiş Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri sunmaya başlayacak
Bakkt Borsası, Aralık ayında fiziksel olarak teslim edilmiş Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri sunmaya başlayacak

Son Dakika: Bakkt Borsası, Bitcoin vadelilerini 12 Aralık’ta resmen başlatıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük borsası New York Menkul Kıymetler Borsası’nın ana şirketi olan Intercontinental Exchange’in (ICE) açtığı kripto para borsası olan Bakkt Borsası, 12 Aralık’ta resmen faaliyete girecek.

Bakkt Borsası, Aralık ayında fiziksel olarak teslim edilmiş Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri sunmaya başlayacak

ICE Pazartesi günü Bakkt’ın, Aralık ayında fiziksel olarak teslim edilmiş Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri sunmaya başlayabileceğini ve yeni platform aracılığıyla sağlanan ilk kripto parayla ilgili teklifi sunacağını açıkladı. Ayrıca ICE Digital Asset Warehouse’daki vadeli işlem sözleşmelerini destekleyecek Bitcoin’leri Bakkt saklayacak.

Bu vadeli işlem sözleşmeleri, ICE’nin bir başka iştiraki olan ICE Clear US yoluyla takas edilecek. Baktt, bu yılın başlarında ICE tarafından “dijital varlıklar için açık ve düzenlenmiş, küresel bir ekosistem” geliştirme niyeti ile duyuruldu.

Borsa, bir günlük bir Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi de sunacak

Aynı zamanda bu borsa, bir günlük bir Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi sunacağını da belirtti. Bu da müşterilerin vadeli işlemlerini nakit yerine Bitcoin almak için paraya çevirebileceği anlamına geliyor. Borsanın ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’ndan (CFTC) beklenen onayı takiben Kasım ayında faaliyete geçmesi bekleniyordu. Aralık ayına kadar olan gecikme için henüz bir bilgi verilmedi.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin