FED faiz kararı

Son Dakika: Amerika Merkez Bankası’nın faiz kararı belli oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tüm piyasalar, Amerika Merkez Bankası’nın faiz kararını merak ediyordu. Bu ay içinde açıklanan enflasyon verilerinden sonra faizlerin nasıl geceleri merak ediliyordu. Enflasyon oranının beklentiden daha fazla çıkması küresel ekonomiyi etkilemişti. Enflasyonun yüksek olması faizin 75 baz puan gelmesine neden oldu.

Enflasyondaki artış faiz söylemlerini daha çok ateşledi. Fed’in daha çok şahin bakışını ön plana çıkardı. Piyasalar henüz faiz açıklaması gelmeden fiyatlanmalarını yaptı. Özellikle de hisse senetleri ve kripto varlıklar ağır yaralı olarak bu süreci geçirdi.

Fed’in faiz artırımı için piyasaların beklentisi farklılaşmıştı. Enflasyonun yüksek çıkmasından sonra faizin 75 baz puan artıcağını söyleyenler çoğalmıştı. Kimi ekonomistlere göre geçtiğimiz plana sadık kalarak 50 baz puan beklentisini sürdürmüştü. Ancak Fed daha şahin görünüm sergileyerek 75 baz puan artırmayı uygun gördü.

Amerika Merkez Bankası, aldığı yeni kararla faiz artırımını sürdürmüş oldu. Bu sene içinde düzenli olarak artıracağını belirten Fed Başkanı Powell, bunlara bir yenisini daha ekledi. Ancak bu seferki artış 28 yılın en yüksek puanı oldu.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin