featured

Son Dakika: ABD ÜFE rakamları açıklandı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel pazarın merakla beklediği ABD ÜFE rakamları belli oldu. Enflasyonun geçen dönemlere göre yumuşama göstermesi piyasalarda hareketliliği tetikledi. Bununla beraber Fed’in faiz için hızını azaltma yönünde istekli davrandığı görüldü.

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz hakkında düşüncelerini daha önce paylaşmıştı. Amerika tarafından iyi bir ÜFE ve TÜFE rakamı ise faiz hızını iyice düşürecektir.

Tüm bunlarla beraber bugün beklenen ABD ÜFE rakamları beklentilerin biraz uzağında kaldı. Ekim ayında açıklanan üretici fiyatları yüzde 8 olarak açıklanmıştı. Kasım için bu gevşemenin 0,8 puanlık bir düşüşle 7,2 seviyesinde bekleniyordu.

TSİ 16.30’da açıklanan ABD ÜFE rakamları kasım ayı için 7,4 şeklinde resmi olarak açıklandı. Piyasa beklentisinin biraz üzerinde bir ABD ÜFE rakamı geldi. Bu da geleneksel ve kripto piyasasında gevşemeye neden oldu. DXY endeksi ise daha çok güç gösterdi.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin