featured

Son dakika: ABD SEC, Binance davasının ardından Coinbase borsasına dava açtı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC, Coinbase’e karşı menkul kıymetlerin teklif ve satışı ile uğraşan kayıtsız bir komisyoncu olduğu iddiasıyla dava açtı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Kaliforniya merkezli önde gelen kripto para borsalarından biri olan Coinbase’e karşı şaşırtıcı bir şekilde dava açtı.

Bu yasal işlem, SEC’in dünyanın en büyük kripto borsası Binance’e karşı bir dava başlatmasından sadece bir gün sonra geldi. Düzenleyici kurum, Coinbase’i kayıtsız bir komisyoncu, borsa ve takas kurumu olarak faaliyet göstermekle suçluyor ve finansal düzenlemelerin olası ihlallerine ilişkin endişeleri artırıyor.

SEC Coinbase’e karşı dava açtı!

SEC’in elde edilen bilgilere dayanan şikâyeti, Coinbase’in en az 2019’dan beri kayıtsız bir komisyoncu olarak faaliyet gösterdiğini iddia ediyor. Borsa, gerekli kaydı almadan potansiyel yatırımcıları talep etmek, müşteri fonlarını ve varlıklarını idare etmek ve işlem bazlı ücretler almakla suçlanıyor.

coinbase

Ayrıca SEC; Coinbase’in kayıtsız bir borsa olarak faaliyet gösterdiğini, çeşitli kripto varlıklarının alıcılarını ve satıcılarını bir araya getiren bir pazar yeri sağladığını ve uygun yetkilendirme olmadan işlemleri gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Şikâyette ayrıca Coinbase’in kayıtsız bir takas kurumu olarak faaliyet gösterdiği, müşterilerin varlıklarını Coinbase kontrolündeki cüzdanlarda tuttuğu ve ilgili hesapları borçlandırarak işlemleri kolaylaştırdığı belirtiliyor.

Mahkemeye sunulan belgelere göre düzenleyici kurum, on yıllık kripto para borsasının kâr elde etmek için yasadışı uygulamalarda bulunduğunu iddia etti ve şöyle dedi:

Coinbase diğer şeylerin yanı sıra Coinbase’in tescilin gerektirdiği açıklamalardan ve korumalardan mahrum bıraktığı ve dolayısıyla önemli risklere maruz bıraktığı yatırımcılardan işlem ücretleri toplayarak milyarlarca dolar gelir elde etti.

SEC Coinbase’in Staking programını hedef alıyor!

Özellikle dava Coinbase’in yatırımcılara belirli blok zinciri protokollerine ilişkin yönetimsel çabaları aracılığıyla finansal getiri elde etme fırsatı sunan kripto varlık stake etme programını da hedef alıyor. Ancak SEC, Coinbase’in programı kaydettirmeden menkul kıymetlerin teklifini ve satışını gerçekleştirdiğini savunuyor.

SEC

SEC tarafından gündeme getirilen bir diğer önemli ihtilaf noktası da borsa tarafından sunulan ve biri Coinbase Prime diğeri Coinbase Wallet olan hizmetlerdir. Coinbase’e göre bu hizmetler, kripto varlıklara ilişkin emirlerin Coinbase Platformuna ya da üçüncü taraf platformlara yönlendirilmesinde platforma yardımcı oluyordu. Ancak SEC bu hizmetlerin yasa dışı bir şekilde, yetkisiz olarak işletildiğini ve kayıtsız bir komisyoncuya benzer şekilde davrandığını ileri sürüyor.

Kısa süre önce merakla beklenen bir doğrudan listeleme ile halka açılan Coinbase, SEC’in iddialarından suçlu bulunursa şimdi önemli yasal sonuçlarla karşı karşıya kalabilir. Bu yazının kaleme alındığı saat itibariyle Coinbase hisselerinin piyasa öncesi değeri, duyuru üzerine birkaç dakika içinde yüzde 16 oranında düşerek önemli bir düşüş yaşadı ve şu anda yaklaşık 49,27 dolardan işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin