Son dakika: ABD enflasyon verileri açıklandı

Son dakika: ABD enflasyon verileri açıklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD enflasyon verileri açıklandı. Küresel piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri açıklandı. TSİ 16.30’da açıklanan veriler son zamanların en yüksek verilerini bizlere gösterdi. Tüm dünyada olduğu gibi Amerika’da da ciddi bir enflasyon krizi yaşanıyor. Son verilerle birlikte yeni bir zirve görülmüş oldu. ABD enflasyon verileri beklenen düzeyde gerçekleşti.

Beklenti aylık yüzde 0,4, yıllık ise yüzde 7,2 olarak açıklanmıştı. Amerika tarafından açıklanan rakamlarla neredeyseörtüştü. Yıllık tüketici enflasyonu yüzde 7,5 seviyesinde gerçekleşti. Piyasalardaki bekleyiş açıklamayla beraber son bulmuş oldu.

ABD enflasyon verileri son 40 yılın zirvesine taşınmış oldu. En son 1982 yılının Şubat ayında bu kadar yüksek bir enflasyon ülkede görülmüştü.

ABD enflasyon verileri sonrası kripto paralar

Ocak ayını fazlasıyla tedirgin geçiren kripto para birimleri Şubat’ı daha iyi geçiriyor. Bitcoin kısa süre içinde yeniden 40K bölgesini aşarak piyasaya nefes aldırdı. Geçen hafta büyük sıçrayış yapan Bitcoin ve türevleri bu haftayı dinlenerek geçiriyor. Buna akümüle süreci de diyebiliriz.

Altcoinlerde ise anlık pump yaşayan varlıklar öne çıkıyor. Metaverse, Web3 ve meme coin kategorisinde yükselişler daha hissedilir oluyor. ABD enflasyon verilerine bakarsak dijital para birimleri negatif bir tepki verdi.

Enflasyonun beklentiler üzerinde gerçekleşmesi küresel ve dijital piyasaları olumsuz yönde etkiledi. İlk tepkiler negatif şekilde gerçekleşti.

Kripto para sektörünü yakından ilgilendiren ABD enflasyon verilerini düzenli olarak bu sayfadan takip edebilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin