Son Dakika: ABD enflasyon verisi açıklandı…

Son Dakika: ABD enflasyon verileri açıklandı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD enflasyon verileri açıklandı. Son yılların belki de en çok merak edilen ABD enflasyon verisi belli oldu. Tüm piyasaları yakından ilgilendiren veriler bugün 15.30 itibarıyla açıklandı. Amerika’nın resmi kurumundan gelen açıklamaya göre enflasyon yüzde 6,0 oldu.

ABD enflasyon verisi, geçtiğimiz dönemlere göre daha fazla önem taşıyordu. Bunun nedeni ise geçtiğimiz hafta Amerika’da yaşanan kriz gösterilebilir. FED Başkanı Jerome Powell, sürekli enflasyonu işaret ederek piyasaları baskıladı. Ancak diğer yandan iki bankanın çöküşüne neden oldu.

Faizdeki yaşanan artış geri teperek Amerika tarihinde ikinci en büyük banka iflası görüldü. Haberlerin peşin sıra gelmesiyle Joe Biden açıklama yapmak zorunda kaldı.

ABD enflasyon verisi beklentileri karşıladı

Makroekonomik veriler, enflasyon beklentisini yüzde 6,0 olarak açıklamıştı. Bir önceki dönemde 6,4 olan oran bir miktar düşüş yaşadı. Fakat bu düşüşün gelmesi piyasaları daha çok rahatlattı. 

Özellikle kripto yatırımcıları verilerin olumlu gelmesini dört gözle bekledi. Tam olarak beklentiler karşılanmasa da bir önceki ABD enflasyon verisinin altında gerçekleşti.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin