Son çöküş niye diğerlerinden farklıydı? Bitcoin yine rekor seviyelere dönebilir mi?
Son çöküş niye diğerlerinden farklıydı? Bitcoin yine rekor seviyelere dönebilir mi?

Son çöküş niye diğerlerinden farklıydı? Bitcoin yine rekor seviyelere dönebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En popüler kripto para birimi olan Bitcoin, bu hafta kısa bir süreliğine 33.000 doların altına düştü. Kripto piyasası yaklaşık 1,4 trilyon dolar değer kaybetti. Önde gelen kripto para birimi o zamandan beri yaklaşık 37.000 dolara yükseldi. Ancak, Kasım ayındaki 69.000 dolarlık zirvesinden yaklaşık %50 düşmüş durumda.

Bir “kripto kışı” korkusu, yatırımcıların farklı merkezi borsalardan yaklaşık 3 milyar dolarlık değeri taşımasına neden oldu.

Piyasa niye düştü?

Kripto para piyasası, düşüşünü şiddetlendiren daha fazla finansal risk ve hükümet politikaları ile sarsıldı. Durum özellikle genç piyasa yatırımcılarının kripto piyasasına katılmayı bırakacağı anlamına gelebilir.

Piyasa dibe vurmadan birkaç gün önce, kimliği belirsiz bir balina bir yaklaşık 500 BTC satın aldı. Aynı yatırımcı, soğuk bir cüzdanda yaklaşık 125.000 BTC tutuyor.

2,9 milyar dolarlık kripto para borsalarından taşınırken, piyasada hala Bitcoin’i agresif bir şekilde aşağı iten önemli miktarda satış baskısı var.

Powell’a göre, ABD’de artan fiyatlar nedeniyle piyasa önümüzdeki aylarda daha da kötüleşebilir. Federal Rezerv Başkanı, Fed’in kripto para birimleri üzerindeki kontrolünü sıkılaştırmayı beklediğini söyledi.

Farklı bir tür “kripto kışı”

Son piyasa çöküşü ne ilk ne de en kötüsü. Başlangıcından bu yana Bitcoin’de hep çöküşler yaşanıyor.

Huobi Group CFO’su Lily Zhang, CNBC ile yaptığı bir röportajda, bunun tipik bir kış olmadığını iddia ediyor. Daha fazla kuruluşun kripto para piyasasına girdiğini belirtiyor.

Son olarak, zenginler Bitcoin almak için bir şans arıyorlardı ve fiyat düşüşü onlara bu fırsatı verdi. Sonuç olarak, piyasa daha yüksek seviyelere geri dönebilir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin