Son Bitcoin rallisi madenciliği artık kârlı hala getirdi
Son Bitcoin rallisi madenciliği artık kârlı hala getirdi

Son Bitcoin rallisi madenciliği artık kârlı hale getirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En son ralli ile birlikte Bitcoin fiyatı, en azından Alex Krüger’e göre, kripto paranın fiyatını ortalama üretim maliyetinin üzerine çıkardı.

Bitcoin madenciliği artık kârlı görünüyor

Kripto para piyasası analisti, Bitcoin madenciliği zorluğunun varlığın 15 Aralık 2018’deki dip oluşumunu takiben önemli ölçüde arttığını belirtti. Bu, ufukta gerçekleşen işten çıkarmalara ve kesintilere rağmen daha fazla madencinin Bitcoin ekonomisine girdiğini gösteriyor.  Bu arada, 15 Aralık’ta meydana gelen dip oluşumdaki başabaş maliyeti 3.150 dolar civarındaydı. 

Maden teçhizatı amortismanının düşülmesinden sonra, değer 3.200 dolarlık Bitcoin fiyatına karşı 3.850 dolara yükseldi. Ancak Alex Krüger’e göre, 18 Nisan 2019 itibariyle başabaş maliyeti, 5.250 dolarlık bir Bitcoin fiyatına göre 3.550 ila 4.350 dolar arasında değişiyor. Bu, en azından çıkarılan her Bitcoin için 900 dolar kâr sağlar.

Bitcoin madencilik maliyetleri

Krüger, 5,5 cent kWh elektrik oranına dayanarak işletme giderlerini hesapladığını hatırlattı. Dolayısıyla, ilk maliyet, güç oranlarındaki artış veya düşüşe bağlı olarak değişebilir. Krüger, konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Kesin bir sayı elektrik maliyetine büyük ölçüde bağlı. Örneğin, geçen Aralık ayında Coingeek, 0,073 dolarlık bir elektrik maliyeti (tüm işletme giderleri dahil) bildirdi. Ben 0,055 doları kullanıyorum.

Krüger’in güç oranı varsayımları, Çinli madencilerin Bitcoin operasyonlarını yürütmek için ödediklerinden daha düşük. Altı Bitcoin maden çiftliğine sahip Sichuan merkezli bir şirket olan Hashage, Çinli tesislerin talebe karşı daha fazla elektrik sağladığını ortaya koydu. Sonuç olarak madencilere ev sahipliği yapmak için 3,5 sent kWh kadar az bir ücret ödüyorlardı.


Kaynak: CryptoCompare

Çin’deki madencilerin Bitcoin madencilik kârları

Şu anki Bitcoin fiyatında ve Krüger’in elektrik hariç tüm varsayımlarını kullanarak, Çin’deki madencilerin bir Bitcoin madenciliği yaptıktan sonra 2.000 dolardan fazla kâr elde ettiği varsayılabilir (Not: Hesaplamalar havuz ücretlerini içermez.)

Elbette, yukarıda belirtilen sayılar, ölçümlerden birindeki en ufak bir bozulma ile bile değişebilir. Elektrik oranları sabit değil, ancak Çin’de Bitcoin madenciliğinin yüzde 80’inden fazlasının gerçekleştiği göz önüne alındığında, yukarıda belirtilen kârlar, madencilerin çoğunluğu için garanti sağlayabilir.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin