featured

Solana ve Near karşılaştırması: Coin Bureau her iki varlık hakkında ne dedi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Popüler kripto piyasası yorum programı Coin Bureau, Solana (SOL) ve Near Protocol (NEAR)’a daha yakından baktı. Yorum programında her iki varlık karşılaştırıldı. Altcoinler belli zaman dilimlerinde piyasada büyük bir sükse yapmıştı. Birbirine yakınlık ve farklılık oluşturan detaylara bakalım…

Near Protokol (NEAR) Nedir?

NEAR, uygulamaları günümüzün web sisteminin benzer şekilde kullanılabilir hale getirmek için tasarlanmıştır. Merkezi olmayan bir uygulama platformudur. Ağ, dinamik ölçeklenebilirlik sağlamayı ve ücretleri stabilize etmeyi amaçlar. Bunun için Nightshade adlı bir Hisse Kanıtı (PoS) konsensüs mekanizması kullanır.

Near Protocol için öne çıkan diğer gelişmeler şu şekilde;

  • İşlemleri işleme ve veri depolama ücretleri.
  • NEAR belirteçlerini stake ederek ağda bir doğrulayıcı düğümü çalıştırmak.
  • Ağ kaynaklarının nasıl tahsis edildiğini ve protokolün gelecekteki teknik yönünün nereye gideceğini belirlemek için yönetişim oyları için kullanılır.

Solana (SOL) Nedir?

2017 yılının sonlarında eski Qualcomm, Intel ve Dropbox mühendisleri tarafından kuruldu. Solana, odak noktası ademi merkeziyetçilik veya güvenlikten ödün vermeden ölçeklenebilirlik sağlamaya odaklanıyor. Tek zincirli, yetkilendirilmiş bir Hisse Kanıtı protokolüne sahiptir.

Solana’nın ölçeklendirme çözümünün özü, tek bir güvenilir zaman kaynağının olmadığı dağıtılmış ağlarda zaman sorununu çözmek için oluşturulmuştur. Geçmiş Kanıtı (PoH) adlı merkezi olmayan bir saattir. PoH, Doğrulanabilir Gecikme İşlevlerini kullanarak, her düğümün SHA256 hesaplamalarıyla yerel olarak zaman damgaları oluşturmasına izin verir.

Solana ve Near Protokol karşılaştırması

Coin Bureau sunucusu Guy, takipçilerine NEAR yerine SOL’un tercih ettiğini belirtti. Guy konuyla alakalı şunları söyledi:

“Tokenomik, Solana’nın parladığı yerdir. Perde arkasında ne yaptılar bilmiyorum ama ilk yatırımcılar hem pastalarını yiyip hem de pastalarını yemenin bir yolunu bulmayı başardılar

Near Protocol’ün işlem ücreti mekanizması ne kadar yeni olsa da, Solana ücret yakma, enflasyon ve stake ödülleri gibi şeylerin uzun vadeli etkilerini daha iyi anlıyor gibi.

Solana, muazzam piyasa değeriyle bile, bir sonraki boğa piyasası geldiğinde SOL’un yüzde olarak Mear’dan daha fazla kazanç görme olasılığı yüksek. Çünkü bir şekilde kripto para biriminin tokenomik kodunu kırdı.”

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin