Solana tabanlı mesajlaşma uygulaması 3 milyar kullanıcı hedefliyor; Planları ne?
Solana tabanlı mesajlaşma uygulaması 3 milyar kullanıcı hedefliyor; Planları ne?

Solana tabanlı mesajlaşma uygulaması 3 milyar kullanıcı hedefliyor; Planları ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana (SOL) ağındaki Secretum merkezsiz mesajlaşma uygulaması, müşterilerinin güvenli ve kullanıcı dostu bir ortamda kripto ticareti yapmasına, NFT göndermesine ve birbirleri arasında sohbet etmesine olanak tanıyor.

Blockchain, mesajlaşma segmentindeki en tehlikeli sorunları çözebilir

Solana’nın akıllı sözleşmeleri üzerine kurulu ilk gerçek dünya uygulamalarından biri olan Secretum, kullanıcılarını veri toplama, özel veri sızıntıları, casus yazılım tehlikesi ve şantajdan korumak için blockchain teknolojisinden yararlanıyor.

Tüm bu faktörler, modern akıllı telefon kullanıcıları için ciddi sorunlara dönüştü. Başlangıç ​​olarak, Facebook gibi sosyal medya devleri, veri paylaşımı ihlalleri nedeniyle defalarca para cezasına çarptırıldı.

Ayrıca, ana akım habercilerin merkezi veri yapıları sıklıkla her türden bilgisayar korsanı tarafından hedef alınıyor: WhatsApp ve Telegram Messenger mesajları ve hesap verileri darknet mağazalarında satışa sunuldu.

Kötü niyetli kişiler, gönderenlere şantaj yapmak için silinen mesajları kurtarmalarına izin veren teknolojiler bile geliştirdi. Bu nedenle, “merkezileştirilmiş” veri depolama altyapısı, mesajlaşma uygulamalarının kullanıcılarını bilgisayar korsanlarının saldırılarından ve veri toplama araçlarından koruyamayacak bir hal aldı.

WhatsApp veya Telegram’dan farklı olarak, Solana tabanlı uygulama Secretum, işlemlerini gerçekleştirmek için dağıtılmış bir blok zincir node ekosistemi kullandı. Secretum Ağının node’leri tüm mesajları işlediği için bulut depolamayı kullanmaz.

Node operatörleri, Secretum’un temel bir yerel tokeni olan SER’de periyodik ödüller alır, böylece ağ güvenliğini ve bütünlüğünü korumaya teşvik edilirler.

Secretum’u kullanmak için kullanıcının Solana’da bir kripto para cüzdanından başka bir şeye ihtiyacı yok. Bu “kilit özellik”, Secretum’un müşterilerinin anonimliğine ve mahremiyetine odaklanmasını sağlıyor.

Merkezi olmayan mesajlaşma sektöründe bir ilk mi?

Secretum kullanıcıları, mesaj göndermenin yanı sıra, birbirlerine kolayca kripto para ve takas edilemeyen tokenler (NFT’ler) gönderebilirler. Secretum, hareket halindeyken eşler arası tezgah üstü (P2P – OTC) ticaretine izin veren ilk Solana tabanlı uygulamalardan biri.

Klasik emir defterleri olmadan eşler arası (veya “cüzdandan cüzdana”) ticaret, balina güdümlü manipülasyonlara karşı daha dayanıklıdır.

Secretum işlemleri, Solana blok zincirinin eşsiz performans özellikleri nedeniyle kaynak açısından verimli. Solana, 0,0025 ABD doları işlem ücreti karşılığında saniyede 50.000’e kadar işlem gerçekleştirir.

Bu nedenle, Secretum uygulaması ekosistemini 2021-2022’nin üç sıcak segmenti olan kripto ticareti, anlık mesajlaşma ve NFT’ler arasındaki kesişme noktasında geliştiriyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin