Solana tabanlı merkezsiz müzik uygulaması Audius, yepyeni bir NFT özelliğiyle geliyor
Solana tabanlı merkezsiz müzik uygulaması Audius, yepyeni bir NFT özelliğiyle geliyor

Solana tabanlı merkezsiz müzik uygulaması Audius, yepyeni bir NFT özelliğiyle geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkezi olmayan bir müzik akışı platformu olan Audius (AUDIO), kullanıcılarının Twitter ve Discord gibi sosyal platformlarda takas edilemeyen tokenleri (NFT’ler) yerleştirmesine olanak tanıyan yeni bir işlevin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Audius’a göre, yeni özellik, aktif bir Audius hesabını Solana ekosisteminin birincil kripto cüzdanı olan Phantom cüzdanına bağlayarak etkinleştirilebilir. Ayrıca Ethereum tabanlı NFT’ler için MetaMask aracılığıyla da mevcuttur.

Yapılan açıklama şöyleydi:

“NFT sahipleri, koleksiyonlarını en büyük iki blok zincirden Twitter’a, kişisel bloglara ve web sitelerine yerleştirebilir. Audius, bu yeni özellik sayesinde koleksiyon ürünlerini daha da yaygınlaştıracak.”

Audius, Spotify ve Soundcloud gibi merkezi, blockchain tabanlı olmayan platformları rahatsız eden müzik dağıtımı ve müzik içeriği sahipliği zorluklarını çözmek amacıyla, ilk günlerini güvence altına alan 5.5 milyon dolarlık A Serisi finansman turuyla desteklenerek 2018’de piyasaya girdi. Platform, sanatçı topluluğuna katılan Deadmau5, Skrillex, Katy Perry, Nas, The Chainsmokers, Jason Derulo ve Pusha T gibi birçok ana akım sanatçıya ev sahipliği yapıyor.

Platform o zamandan beri geçen yıl boyunca 7 milyonun üzerinde hesaba ulaşan aktif kullanıcı tabanı açısından büyürken, yerel tokeni AUDIO, son zamanlarda %1.000’in üzerinde fiyat artışı gördü. Audius, Ağustos ayının başlarında bir sosyal video uygulaması olan TikTok ile Audius’tan kullanıcılarının eserlerine müzik yüklemelerini sağlamak için bir ortaklık kurdu.

Yeni yerleştirme işlevi, Twitter ve Discord gibi platformların NFT meta verilerinin önizlemelerini görüntülemesine olanak tanıyacak. Bu yerleştirme işlevi, hem Ethereum hem de Solana NFT’leri ile uyumlu ve sanatçılara ve potansiyel NFT koleksiyoncularına bir eserin bilgisine daha kolay göz atma olanağı sağlayacak. Audius’un bu hareketi, NFT’leri yaygınlaştırmaya ve daha geniş bir kitle için NFT’ler olarak müzik yapmaya yönelik yenilenmiş bir baskı olarak kabul ediliyor.

Son haberlerde Twitter, kripto, blok zincirler ve diğer merkezi olmayan teknolojileri keşfedecek bir kripto ekibi kurdu ve ekibin başına Tess Rinearson getirildi. Rinearson, bir hisse kanıtı konsensüs motoru olan Cosmos ve Tendermint Core’un temel geliştiricilerinden biridir.

Discord ise, topluluğundan gelen bir dizi ateşli tepkiden sonra NFT özelliklerini iletişim platformuna eklemekten vazgeçti.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin