Solana tabanlı DEX borsası saldırıya uğradı

Solana tabanlı DEX borsası saldırıya uğradı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX iflasında en fazla etkilenen projelerden biri de Solana olmuştu. Alameda’nın elinde yer alan SOL varlığı büyük bir çöküş yaşamıştı. Majör altcoin için halen iyi gün gelmemiş gibi duruyor.

Solana merkezli merkezi olmayan borsa Raydium, 2.2 milyon dolarlık saldırıya maruz kaldı. Gleen ilk açıklamaya göre saldırgan, sahibinin platform üzerindeki yetkisini ele geçirdi. Solana blok zincirindeki DeFi protokolü, 2 milyon dolara kadar kullanıcı varlığını tüketen bir istismar yaşadı. 

Raporlara göre, Raydium Protokolü’nde sahiplik yetkisi saldırgan tarafından ele geçirildi. Saldırı sonrasında Solana (SOL) token fiyatında keskin bir düşüşe yol açtı. Bu, kripto para biriminin FTX likidite krizinin ortaya çıkmasından sonra karşılaştığı büyük kayıpların bir yenisi daha olarak yorumlandı.

Solana tabanlı DEX saldırı altında 

Kripto topluluğu Twitter’da, saldırganın hesabının istismarın ardından binlerce Solana tokeni aldığını bildirdi. Solana saldırısı, birkaç Blockchain ağının saatlerce durması örneğinin arkasında geldi. Haziran 2022’de Solana ağı blok üretimini durdurarak birkaç saatlik kesintiye yol açtı. Blok zincirinin bir durmaya tanık olduğu dokuzuncu zamandı. Raydium saldırıyı doğrulayarak şu açıklamayı yaptı:

“Raydium’da likidite havuzlarını etkileyen bir istismar araştırılıyor. Detaylar bilindiği gibi takip edilecek. İlk anlayış, sahiplik yetkisinin saldırgan tarafından ele geçirildiği, ancak AMM ve çiftlik programlarında yetkinin şimdilik durdurulduğu yönünde.”

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin