24 saatte 7 milyar dolarlık hacim yakalayan SOL, yeni ATH yaptı
24 saatte 7 milyar dolarlık hacim yakalayan SOL, yeni ATH yaptı

Solana (SOL) hafta sonu nasıl hareket eder? Popüler altcoin hakkında bilmeniz gerekenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası yatırımcıları, en popüler altcoin’lerinden biri olan Solana ’nın (SOL) yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesini görüp göremeyeceğini merak ediyor. Piyasalarda olumlu hava devam ederken şimdi gözler Solana’da. En büyük altıncı kripto para, hafta sonunun ilk saatlerinde 200 dolar seviyesinde el değiştiriyordu.

Yatırımcılar pazar lideri Bitcoin’in yeni bir rekor seviyeye yükselmesini coşku içinde karşıladıktan sonra Solana, son birkaç seansta önde gelen kripto para birimleri arasında en çok kazananlardan biriydi. İyimserlik, ABD pazarında ilk Bitcoin tabanlı ETF’nin piyasaya sürülmesinden sonra tetiklendi, kurumsal yatırımcılar arasında kriptoların daha fazla kabul edilmesini teşvik etti ve son haftalarda piyasalarda ağırlık oluşturan dijital varlıkların artan düzenleyici incelemesine ilişkin korkuların bir kısmını bertaraf etti.

Solana, DeFi sektöründe iz bırakıyor

Altıncı en büyük kripto para aynı zamanda DeFi alanında TVL tarafından üçüncü en büyük blok zincir olma ayrıcalığına sahip. Defi Llama’daki verilere göre Solana, TVL’si yaklaşık 13 milyar dolar olan 26 DeFi protokolünü destekliyor. Rakipleriyle karşılaştırırsak, önde gelen iki ekosistem olan Ethereum ve Binance Smart Chain, TVL değeri 158 milyar doların ve 20 milyar doların üzerinde olmak üzere sırasıyla 270 ve 131 protokolü destekliyor.

Solana blok zincirindeki DeFi protokollerinden birkaçı, Marinade Finance’in liderliği almasıyla geçen hafta kayda değer kazanımlar kaydetti. Ekosistemdeki dördüncü en büyük DeFi projesi olan TVL’yi geçen hafta yaklaşık %44 oranında artırırken, bir başka büyük kazanç sağlayan Francium geçen hafta TVL’sinde yaklaşık %200’lük bir artış kaydetti. Blok zincirindeki diğer önemli kazançlar arasında Mango Markets (%74+), Socean (%67+) ve Soland (%57+) yer alıyor.

Son gelişmeler Solana’nın yükseliş trendini destekliyor

İlgili haberlerde, Solana’nın yeteneklerine yatırımcılar arasında önemli bir ilgi var ve ağında başlatılan birkaç proje son zamanlarda önemli miktarda fon topladı. Örneğin, zincir üstü varlık yönetimi protokolü Synchrony, DeFi yapılandırılabilir endekslerinin tekliflerini iyileştirmek için kısa süre önce 4,2 milyon dolarlık stratejik finansman sağladı.

Ancak Solana’nın yüksek hızlı ve verimli blok zincirine tüm ilgiyi ve dikkati çeken sadece DeFi değil. Oyna-kazan oyun platformu MonkeyBall, birkaç önde gelen VC’den yakın zamanda yapılan bir fon toplama turunda başarılı bir şekilde 3 milyon dolardan fazla para topladı. MonkeyBall, kullanıcıları oyun kazandıkları ve platformundaki diğer etkinlikleri gerçekleştirdikleri için ödüllendiren hızlı tempolu, P2E arcade futbol oyunudur.

SOL/USDT Teknik Analizi

4 saatlik SOL/USDT grafiğinde, hareketli ortalamaların yanı sıra önde gelen teknik göstergeler MACD ve momentum tarafından sergilenen güçlü bir yükseliş eğilimi görüyoruz. Solana fiyatı, 155,13 dolardaki pivot noktasının oldukça üzerinde.

Ayrıca, 172,64 dolar ve 185,17 dolarda iki kilit direnç seviyesini de kırdı. Grafiğe bakıldığında, bir sonraki direnç 215,21 dolar olarak gözükürken piyasada iyimser hava devam ettiği sürece, yatırımcıları için sorunsuz bir seyir olması muhtemel.

fxleaders


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin