Solana saldırısının perde arkası genişliyor: Suçlu olarak bakın hangi cüzdan üzerinde duruluyor?

Solana saldırısının perde arkası genişliyor: Suçlu olarak bakın hangi cüzdan üzerinde duruluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Salı günü gece geç saatlerde gelen Solana haberi varlığı sarstı. Saldırı Salı gerçekleşse de ekip bunu Çarşamba günü duyurdu. Dün yapılan açıklamada Solana tabanında saldırının boyutu daha da netlik kazandı. 

Yeni raporlara ve saldırıyla ilgili soruşturmalara göre, Solana istismarından üçüncü taraf bir cüzdan sorumluydu.

Son birkaç gün içinde, Solana kullanıcıları, bilinmeyen kötü aktörler tarafından birkaç milyon dolar değerinde kripto çalınan kötü aktörlerin saldırılarına maruz kaldı. Şu anda, cüzdanlar daha yavaş bir oranda da olsa boşaltılıyor.

Solana saldırısı henüz netlik kazanmadı

Solana’nın güvenlik ekibi, zamanını ihlal noktasını arayarak geçirdi ve görünüşe göre muhtemel suçlu bulundu.

Saldırının Solana kullanıcılarını hedef almasına rağmen, görünüşe göre suçlu Solana’nın kendisi değil. Suçun üçüncü taraf cüzdan sağlayıcısı Slope’da olduğu bildirildi.

İlgili Slope donanım cüzdanları

Şimdiye kadar Solana, sorunun yalnızca Slope’un sıcak cüzdanlarını etkilediğini doğruladı. Çünkü hiçbir donanım cüzdanı hedef alınmadı.

Diğer yandan Solana geliştiricileri, kullandıkları cüzdan türünden bağımsız olarak tüm Slope kullanıcılarının yeni bir tohum cümlesi oluşturmasını yürekten tavsiye ediyor.

Bu açıklama daha sonra, cüzdanlarını Slope ile oluşturan Phantom kullanıcılarının paralarını Slope olmayan bir cüzdana göndermelerini öneren Phantom geliştiricileri tarafından da doğrulandı.

Siber güvenlik hatasının maddi boyutu ise bir hayli fazla. En büyük miktarları SOL ve USDC’de olmak üzere yaklaşık 9000 cüzdanın birden fazla kripto para biriminden boşaltılmasına yol açtığı düşünülüyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin