featured

Solana sahipleri dikkat! Bu haber fiyatını kötü etkileyebilir…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Aralık 2022’de tek hanelere düştükten sonra dikkat çekici bir geri dönüşe imza atan Solana yeniden konuşulmaya başlandı. FTX ifasında adını sıkça duyduk. Ancak bu olumsuz bir durum oldu. Bu da en iyi majör altcoin’lerinden birine darbe vurmuştu.

Ocak 2023 başlangıcı ise oldukça baskın gerçekleşti. Bir ay içinde sadece %112 arttı. Fakat Solana sahiplerini kötü bir haber bekliyor.

Kasım ayında şirket, FTX’e maruz kalmasıyla beraber, kurumsal yatırımcıların DeFi’ye olan talebini hedef alan eksik teminatlandırılmış borç vermeyi başlatmıştı.

Solana sahipleri için kötü haber geldi

Solana blok zincirinde bir DeFi borç verme protokolü modu olan Everlend Finance, tamamen kapandığını duyurdu. Kapatma, likidite sıkışıklığı nedeniyle gerçekleşti.

Bu arada, Solana ağından sürekli geri çekilmeyle birlikte, SOL’nin toplam kilitli değeri (TVL) son 7 gün içinde neredeyse %6 düştü. Bu düşüşün ardından değerleme 270 milyon $ oldu. Solana sahipleri iyi giden bir havada gelen bu haberden etkilenebilir.

Everlend, bunun takım için çok zor bir karar olduğunu belirtti. Ancak geçen ay başka seçenekleri deneyerek ve keşfederek durumu düzeltmeye çalıştı. Fakat istenilen çalışmalar başarılı olamadı.

Borç verme protokolü, likiditenin orada olmadığını ve bunun sadece Solana ile ilgili olmadığını ortaya koydu. Borçlanma ve borç verme piyasası düşüşte ve bu koşulları ileriye taşımak bir kumar gibi olduğu yorumlandı. Sonuç olarak Solana protokolünde Everlend, likidite sorunları nedeniyle kapanıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin