featured

Solana ekibi, blockchain’in geleceği için umutlu! İşte, ağdaki son gelişmeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana, geçtiğimiz yıl FTX çöküşünün ardından 10 doların altına gerilemişti. Ancak şu anda Solana ekibinin çabalarıyla birlikte iyileşme hareketleri başladı. Solana’nın kurucu ortakları, bu hafta başlarında yayınlanan bir blog gönderisinde 2022 kripto piyasası hakkında yorum yaparken Solana ekosistemi için daha iyi bir gelecek öngördüklerini belirtti.

Kurucu ortaklar blog gönderisinde şunları söyledi:

2022 yılında, genel olarak yatırımcılarının kripto para piyasasına olan güveni belki de şimdiye kadarki en keskin düşüşü yaşadı. Düşüşün çoğu, web3’ün ideallerini uygulamayan şirketlere atfedilebilir. Ardından gelen feci olaylar, onların çok değer verdiğimiz değerlere ihanet etmelerinin doğrudan bir sonucudur.

Ayı piyasasına rağmen Solana büyümesi

Solana’nın kurucu ortakları, FTX çöküşünün ardından ağın hayatta kalmasını överken, ayı piyasasının Solana üzerindeki etkilerini özetledi. Electric Capital Developer’ın yakın tarihli bir raporuna atıfta bulunan blog gönderisine göre ağ, ağdaki tam zamanlı geliştiricilerle yıldan yıla %8’lik bir büyüme kaydetti.

Ayrıca şunları eklediler:

Solana’daki geliştirici sayısı Aralık 2022 itibariyle bir yıl öncesine göre %83 oranında artış kaydetti. Şu anda Solana üzerinde çalışan aylık 2,000’den fazla aktif geliştirici var. Bu da Ethereum’dan sonra ikinci sırada olduğu anlamına gelir.

Ayrıca, ayı piyasasının Solana üzerindeki etkisinin bir kısmı, doğrulayıcı sayısında ve ağın benimsenmesinde büyük bir artış ve üçüncü bir tarafça tanıtılan ikinci bir doğrulayıcı istemciyi içeriyordu.

Kurucular, Solana’nın işlem hacminin New York Menkul Kıymetler Borsası veya diğer merkezi bilgisayar ağlarıyla eşleştiğini belirterek lanse ettiler. Kurucu ortaklar, bu özelliğin kripto potansiyelini daha da hızlandırmak için yeterli olduğunu söyledi.

Blok alanını bol ve ucuz hâle getiren Solana’nın kriptoyu tam potansiyeline taşıyacağına inanıyoruz.

Neler oldu?

Kuşkusuz, FTX olayı o kadar bulaşıcı ve dezavantajlıydı ki, projeye bağlı her firmayı tek tek devirdi.

Talihsiz olay Solana’yı önemli ölçüde etkilese de ekip, bunu geçmişte bırakıp yeni yılın ekosistem için neler hazırladığını dört gözle bekleyerek bir sonraki aşamaya geçmeye istekli.

2023’ün Solana topluluğunun dizginleri eline almaya devam edeceği ve merkezi olmayan bir ekonomi için çerçeve oluşturmaya devam edeceği bir yıl olacağına inanıyoruz.

Ağın cep telefonu olacak Solana Mobile üzerinde çalışmalar devam ederken, dünyadaki bir milyar insanı özel anahtarlarının kendi kendine velayeti hâline getirme hedeflerinden bahsederek vizyonlarını daha da özetlediler. Kurucular, Solana’yı daha iyi, hâle getirmeyi hedeflediklerini söylediler.

SOL %7 yükseldi

Kurucu ortakların paylaştıkları blog gönderisi ve SOL fiyatındaki artan ivme, Solana topluluğuna makul bir umut getirdi. SOL fiyatı, son 14 günde %15’ten fazla ve son 24 saatte yaklaşık %7 oranlarında artış gerçekleştirdi.

SOL, 24 doların üzerinde olan mevcut piyasa fiyatına ulaşmak için birden fazla zirveye tırmandı. Token, geçen hafta sonu kısa bir süre için aylık en yüksek seviyeye ulaştı. Ayrıca, geçen Kasım ayındaki FTX çöküşünden bu yana görülen en yüksek fiyat olan 26,75 dolara kadar yükseldi.

Solana

Altcoin’in fiyatı geçtiğimiz aylarda %121’lik bir artış gerçekleştirse de, Kasım 2021’de görülen 259 dolarlık zirvesinden hâlâ çok uzakta. SOL, bu yazının yazıldığı sırada 24,92 dolar civarında işlem görüyor ve 24 saatlik işlem hacmi ise 1,1 milyar dolar.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin