featured

Solana düşüş trendini kıramadı! Yatırımcılar daha fazla kayıptan kaçınmak için ne yapmalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan Solana, bir süredir düşüş trendi içerisinde işlem görüyor. Kripto para biriminin fiyatı için şubat ayının başlarındaki ralli çok şey vaat etti. Bu ralli sonucunda SOL, bir sonraki yukarı hareketinden önce destek için 93 dolar seviyesini değiştirmiş gibi görünüyordu.

Bununla birlikte Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile piyasadaki belirsizlik ve korku, Solana’nın değerindeki düşüşü daha da hızlandırdı. Son analizler mevcut düşüş eğiliminin değişeceği yönünde iken, uzun vadeli görünüm ise düşüş eğiliminde kalmaya devam ediyor.

Solana 1 günlük fiyat grafiği analizi

SOL, 240 doların üzerine çıkamadığı kasım ortasından bu yana düşüş trendinde. Ayrıca, 188 dolar seviyesini de artık kesin olarak ayılara devretti. Geçtiğimiz birkaç ayda, fiyat birkaç kez 81,13 dolar seviyesini test etti. Ancak henüz 80 doların altına kesin bir şekilde düşmedi.

Solana grafik

Bu destek noktasının yinelenen testleri aynı zamanda 81 dolar seviyesinden bir dizi zayıf sıçramanın sebebi oldu. Bunlardan ilki 120 dolara yapılan sıçrama iken, sonraki 100 dolar, üçüncüsü ise 88 dolara oldu. Bu, uzun vadeli boğalar için oldukça endişe vericiydi. Çünkü bu hareketler daha fazla olumsuzluğun yakın olduğunu belirtti.

Bu önyargının kırılması için SOL ilk olarak 106 doların üzerine kesin bir dönüş yapmalıdır. Ardından da günlük grafikte daha yüksek bir düşük seviye belirlenmelidir.

SOL için bazı teknik göstergeler

Göstergelere göre, düşüş hissiyatından bir geri dönüş yaşanması pek de olası görünmüyor. RSI, aylardır 50 değerinin altında işlem görüyor. Bu da, istikrarlı bir düşüş trendinin işareti.

Aroon Göstergesi, yukarı doğru geri çekilme dönemleri de içermesine rağmen asıl olarak uzun dönemli aşağı yönlü hareketler olacağını işaret ediyor.

OBV aralık ayından bu yana istikrarlı bir satış hacmi gördü. Son haftalarda, OBV’de yeni bir dip görülmedi. Ancak bu da tek başına alıcıların güçlendiğini göstermedi.

Sonuç olarak

OBV’de sürekli bir yükselişin ardından piyasa yapısı bozulana kadar bir yükseliş trendinin olduğu söylenemez. Yukarı yönde, 106 dolar hedefi ve daha yüksek bir dip yükseliş hissiyatının kesinleşmesi için önceliklidir. Altcoin’in aşağı yönlü bir adım daha atması durumunda sırasıyla, 70 dolar ve 58 dolar seviyeleri destek sunabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin