Solana, bu yıl yüzde 15.000 artış yaşadı! SOL yükselişini tetikleyen faktörler neler?
Solana, bu yıl yüzde 15.000 artış yaşadı! SOL yükselişini tetikleyen faktörler neler?

Solana, bu yıl yüzde 15.000 artış yaşadı! SOL yükselişini tetikleyen faktörler neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Messari analitik şirketi tarafından elde edilen verilere göre, Solana fiyatı bu yıl yaklaşık %15.300 oranında arttığı bildirildi. Solana’nın yerel tokeni SOL, şu anda trend olan paralardan biri olmaya devam ediyor. SOL fiyatı en yüksek seviyesi olan 247 dolar ulaştıktan sonra şimdi 237,20 dolardan işlem görüyor.

Solana yükselişini tetikleyen faktörler

Forbes’a göre analistler, SOL fiyatını bu yıl şu anki en yüksek seviyelerine çıkaran birkaç faktör olduğunu söyledi. Bu uzmanlar arasında önde gelen analist, podcast yayıncısı ve yatırımcısı olan Scott Melker var. Solana’yı, Ethereum‘da ödenen ücretin sadece bir kısmıyla son derece hızlı işlemler sunan Ethereum’a yasal bir rakip olarak gördüğünü söyledi. Melker ayrıca SOL’un bu yılki dikkat çeken büyümesiyle ilgili NFT’lerin başarılı lansmanlarının etkisi olduğunu düşünüyor.

Geliştiriciler birkaç yıldır Solana ağında çalışmalarını sürdürüyor ve bu gerçek aynı zamanda SOL fiyatının birden yükselişinde ve benimsenmesinde en büyük etkenlerden biri oldu. Yükselen fiyatın faktörlerinden bir diğeri ise Solana’nın saniyede büyük miktarda işlem yapabilme yeteneği olarak görülüyor.

Bununla birlikte, birkaç analist, SOL tokeninin son kazanımlarının, ikinci en büyük kripto Ethereum’un yükselişinden kaynaklandığını iddia ediyor. Bunun nedeni, Ether fiyatıyla birlikte o platformdaki gaz ücretlerinin de artması sonucu Solana’nın daha düşük maliyetlerle daha fazla işlem sunabilme kapasitesi. Dolayısıyla yatırımcılar bu faktörlerden dolayı ETH alternatiflerine yönelmeye başladı; ayrıca Solana’da yayınlanan NFT’lerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Turgutlu mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin