Solana blockchain ağı yine bir sorunla karşı karşıya! Ne anlama geliyor?
Solana blockchain ağı yine bir sorunla karşı karşıya! Ne anlama geliyor?

Solana blockchain ağı yine bir sorunla karşı karşıya! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana’nın blockchain saati, gerçek dünya saatinin yarım saat gerisinde kaldı, ancak ekip bunun “performans üzerinde hiçbir etkisi olmadığını” iddia ediyor.

Solana geç kalıyor

Solana’nın ekibi, blockchain saatinin gerçek dünya saatinden 30 dakika kadar geç çalıştığının farkında olduğunu duyurdu.

“Zincir üzerinde zaman işleyişi, normalden daha uzun blok süresi nedeniyle normal saatlerin yaklaşık 30 dakika gerisinde çalışıyor”. “Bunun performans veya ağ işlemleri üzerinde hiçbir etkisi olmasa da, blok gezginleri ve dapp’ler tarafından bildirilen süre, duvar saati süresini yansıtmayabilir.”

Solana blockchain 400 milisaniyelik bir blok süresine sahip olacak şekilde tasarlandı, ancak son veriler 1 dakikalık ortalamanın 659 milisaniyede olduğunu, 1 saatlik ortalamanın ise 741 milisaniyede neredeyse iki katına çıktığını gösteriyor. Blok süreleri blok zincirleri için önemli bir ölçümdür çünkü doğrulayıcıların yeni bloklardan önce bir bloktaki işlemleri doğrulaması için geçen sürenin bir ölçüsüdür.

Bir hisse kanıtı (PoS) ağı olarak SOL, kümeler olarak bilinen doğrulayıcılarla birlikte zamanın kayıtlarını tutmak için geçmişin kanıtını (PoH) da kullanır.

Stakerlar endişeli

Daha yavaş blok süresi, duvar saatleri ile bir eşitsizliğe dönüşür ve Solana ekibinin ifadesinin aksine, staking ödüllerini etkileyebilir. Solana’da staking ödülleri, 432.000 blok ödenir. Yılda 182 dönem olmalıdır, ancak daha uzun blok süreleri, ağda daha az dönem anlamına gelir.

Solana, %5,07 ödülle ETH’den sonra en çok stake edilen kripto para varlığı olmaya devam ediyor. Elde edilen verilere göre, Solana’yı ilk 10 varlık arasında en yüksek yapan %73’ün üzerinde bir stake oranına sahip olmasıdır.

Yılın başından bu yana, SOL, kullanıcıların eleştirilerine yol açan birçok ağ kesintisiyle karşılaştı. Ocak ayında ağ 18 saate kadar bir kesinti yaşadı ve bu ayın başlarında benzer bir olay yaşadı.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin