Solana ağında yeni bir saldırı daha gerçekleşti! İşte detaylar
Solana ağında yeni bir saldırı daha gerçekleşti! İşte detaylar

Solana ağında yeni bir saldırı daha gerçekleşti! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binlerce Solana cüzdanı hacklendi ve yüklü miktarda tahliye gerçekleştirildi. Kripto saldırısında yaklaşık 8.000 Solana cüzdanı bilinmeyen bir kötü niyetli taraf tarafından hedef alındı ​​ve bir gecede boşaltıldı. İstismar 2 Ağustos Salı günü gerçekleşti ve Solana tabanlı tokenler ve NFT’ler çalındı. Hepsi saygın, güvenilir sağlayıcılar olan TrustWallet, Solflare ve Slope dahil olmak üzere bir dizi farklı mobil ve uzantı yazılım cüzdanı hedeflendi.

Hedeflenen yazılım cüzdanlarının hepsinin bir tür internet bağlantısı var ve bu da uzaktan saldırı dalgasını kolaylaştırdı. Yazım sırasında bu saldırıda hiçbir donanım cüzdanı boşaltılmamış gibi görünüyor. Ayrıca Solana’nın kaynak kodunun değil, etkilenen çeşitli cüzdan sağlayıcılarının yazılımının kullanıldığı doğrulandı. Bu saldırıyı gerçekleştiren kötü niyetli taraf, hedeflenen cüzdanlardan işlemleri imzalama ve işleme yeteneğine sahipti.

Hangi cüzdanlar tehlikeye girdi?

Bu saldırıda önce sadece Solana ve Solana tabanlı varlıkların çalındığı düşünülse de USD Coin’in (USDC) de çalındığı ortaya çıktı. Solana Ventures yatırım yayınladı.

Barlow, aynı tweetin yorumlarında hem TrustWallet hem de Slope cüzdanlarının saldırıda hedef alındığını iddia etti. Yaşanan saldırı muhtemelenUSD Coin’in Solana blockchain uyumluluğu sayesinde mümkün oldu.

Solana, Twitter’da olayla ilgili birden fazla tarafı içeren bir açıklama yaparak gerçekleşen saldırı hakkında konuştu. Çeşitli ekosistemlerden mühendisler, denetim ve güvenlik firmalarıyla birlikte, yaklaşık 8.000 cüzdanın boşaltılmasıyla sonuçlanan bir olayın temel nedenini araştırmaya devam ettiğini açıkladı.

Ancak, bu yazı yazılırken saldırının neden gerçekleştirildiği kesin olarak bilinmiyor. Ancak Solana, Twitter’da, kullanıcıların artık özel anahtarlarını ve fonlarını daha etkili bir şekilde korumak için donanım cüzdanlarını kullanmaya çalışması gerektiğini de belirtti.

makeuseof

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin