Solana ağındaki saldırıların artmasıyla değerlemede milyar dolarlık kayıp!

Solana ağında son durum: Doğruluyacılar problemi düzeltti mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir önceki haberimizde Solana ağında yaşanılan problemi dile getirmiştik. Son zamanlarda devam eden ağ sıkıntısı Ekim ayına girer girmez yine ağ içinde problem yaşandı.

Bir doğrulayıcı, yinelenen bir doğrulayıcı örneği çalıştırıyor gibi görünüyordu. Bu, doğrulayıcının tek bir blok üretmesi yerine, her örneğin birer tane ürettiği anlamına geliyor.

Solana’da bir doğrulama düğümü işleten yazılım ve blok zinciri şirketi Stakewiz, bir Twitter ileti dizisinde “Kendi başına bir sorun değil ve ağın ele alması gereken bir şey” şeklinde açıklama yaptı.

Sabah saatlerinde gelen haberin hemen ardından ise SOL/USD paritesi düşüş gördü. Anlık düşüş yüzde 6’ya kadar çıktı. Şimdi ise gelen haberlere göre ağ yeniden aktif hale geldi.

Solana ağı yeniden çevrimiçi

Stakewiz, Solana ağının durumu düzeltememesinin başarısız bir düğüm yük devretme kurulumundan kaynaklanabileceğini öne sürdü.

Ağın en son onaylanan yuva olan 153139220’den yeniden başlatılmasına karar verildi. Yeniden başlatma, şimdilik yamamlandı. Dapps, hizmetleri geri yüklemek için ise çalışıyor. Mainnet Beta’nın başlatılmasına rağmen ağ operatörleri ve uygulamalar, önümüzdeki birkaç saat boyunca istemci hizmetlerini geri yüklemeye devam edecek.

Solana ağının geçtiğimiz ay içindeki performansları

Kendisini yüksek performanslı bir blok zinciri olarak tanıtmasına rağmen Solana birçok kez ağ problemi yaşadı. Solana geçen yıl bir dizi kesinti yaşadı. Eylül 2021’de neredeyse 18 saat çevrimdışı kaldı.

Doğrulayıcılar yeniden başlatılana kadar Mayıs başında yaklaşık yedi saat dondu. Haziran ayında yaklaşık dört saat çevrimdışı kaldı. Ağ, Ocak, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ise düşük performans gösterdi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin