Solana tabanlı DEX borsası saldırıya uğradı

Solana ağı kesinti yaşadı: SOL fiyatı anında düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yanlış yapılandırılmış tek bir düğüm Cumartesi günü tüm ağı çökertti. Bu ağ sorunu yine Solana’da yşaandı. Proje her ne kadar kaliteli olursa olsun Solana ağında yaşanılan problemlerin bitmesine engel olamıyor.

Solana ağı, bugün başka bir büyük kesintiye uğradı. Solana ağı çevrimdışıyken, doğrulayıcılar işlemleri gerçekleştiremedi. Solana ekibi şimdi doğrulayıcılardan Solana Mainnet’i yeniden başlatmalarını istedi. Yeniden başlatmak için en az %80 hisseye ihtiyaç var. 

Solana ağının aksaması fiyatta olumsuz etki bıraktı. Geçtiğimiz saatlerde SOL 33 doların altına kadar geriledi. Solana’nın (SOL) fiyatı son 24 saatte %6’nın üzerinde düştü.

Solana ağı kesintisi alışkanlık haline geldi

Solana blok zinciri, ağı 18 saat çevrimdışı duruma getiren 14 Eylül kesintisinden neredeyse bir yıl sonra, bu yıl dördüncü kesintisini yaşıyor. 1 Ekim’de Solana Status, Solana ağının bir kesinti yaşadığını ve işlem işlemleriyle ilgili sorunlar yaşadığını ortaya koydu. Geliştiriciler sorunu teşhis etmek ve düzeltmek için çalışıyor.

Solana ekibi konuyla ilgili bir tweet paylaştı. Mainnet beta doğrulayıcılarının Solana Mainnet-beta kümesini yeniden başlatması için talimatlar yayınlar. Doğrulayıcıların, iyimser olarak onaylanmış en yüksek “153139220” yuvası için günlükleri aramaları gerekiyor.

Solana ağı doğrulayıcısı Laine, yanlış yapılandırılmış bir düğümün ağda kurtarılamaz bir bölüme neden olduğunu bildirdi. Doğrulayıcı, yinelenen bir doğrulayıcı örneği çalıştırdığı için, doğrulayıcılar fikir birliği konusunda zorluk yaşıyorlardı.

Solana ana ağı, en son onaylanan yuva olan 153139220 yuvasında yeniden başlatılacak. Yanlış yapılandırılmış bir düğüm, ağda kurtarılamaz bir bölüme neden oldu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin