featured

Solana yine ağ sorunları yaşarken, yatırımcılar öfkeli! Neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında Ethereum katili olarak adlandırılan Solana (SOL), beklenmedik bir şekilde neredeyse tüm işlemleri işlemeyi durdurdu. Bunun sonucunda da verimi kısa sürede neredeyse %99’lük bir düşüş yaşadı. Geliştiriciler ve doğrulayıcılar, topluluk öfkelenirken sorunu araştırıyor.

Solana blockchain’i bir kez daha çöktü

Bugün, 25 Şubat 2023’te, Solana blockchain’i “ağ sorunları” ile karşı karşıya kaldı: saat 06:00 UTC civarında kullanıcı işlemlerini doğrulamayı durdurdu. Genel blok kâşifleri %99 ağ bozulması kaydetti: Solana’nın işlemsel bant genişliği saniyede 4,300’den 42 işleme (TPS) düştü.

Solana

SOL doğrulayıcıları, blockchain’in istenmeyen bir hard fork olayından geçtiğini ve bu nedenle kullanıcılar tarafından gönderilen işlemleri işleyemediğini doğruladı. Ağ operatörleri olayı hafifletmeye çalışıyor:

Solana Mainnet şu anda büyük bir hard fork olayı yaşıyor. Doğrulayıcılar ağ durumunu, temel nedeni ve sonraki adımları belirlemek için araştırma yapıyor. İşlemler şu anda başarısız olabilir.

Blockchain’in müşterisi Firedancer’dan yazılım geliştiricisi Richard Patel, ağın yeni bloklar eklemeye devam ettiğini ancak bunların “güvenli modda” çalışan kullanıcı işlemlerini içermediğini ekledi. Sorunları Solana Labs v1.14 yazılımının kullanıma sunulmasına bağladı. Doğrulayıcılar, en son işlevsel sürüm olan v1.13’e düşürmeyi düşünüyor.

Yani, doğrulayıcı yazılımın iki sürümü şu anda bir arada var oluyor. Bu nedenle en iyi akıllı sözleşme platformlarından biri hard fork yaşıyor. Çünkü çakışan yazılıma sahip düğümler birbiriyle senkronize olamaz.

Daha önce belirtildiği gibi, 22 Şubat 2023’te EVM’deki en büyük L2 ağı olan Polygon (MATIC), 157 bloğu ve 5 milyondan fazla işlemi etkileyen bir “yeniden yapılanmaya” tanık oldu.

Solana Vakfı sessizliğini koruyor

Patel’e, SOL işlemleriyle ilgili en son güncellemelerden haberdar olması için Solana Vakfı tarafından resmi Solana Status hesabını izlemesi tavsiye edildi. Ancak Solana Status’un yanı sıra Solana Foundation ve Solana ana Twitter hesabının devam eden etkinlik hakkında söyleyecek hiçbir şeyi yok.

Ancak blockchain’in kurucu ortağı olan Anatoly Yakovenko, doğrulayıcıların blockchain’in etkilendiği “büyük hard fork olayı” hakkındaki açıklamasını retweetledi.

2022’de SOL bir dizi sancılı kesinti kaydetmişti. 2022’nin 3. çeyreği ile 4. çeyreği arasında SOL geliştiricileri ağı yeniden başlatmak zorunda kalırken, Ocak 2022’de altcoin’in işlemleri 18 saat boyunca dondu.

SOL fiyatı, hard fork sorunları başladığından bu yana %4 oranında düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 22,77 dolar civarında işlem görüyor.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin