featured

Solana CEO’su Yakovenko ağ kesintileri hakkında açıklama yaptı! Sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Solana’nın yüksek hızlı akıllı sözleşme platformu, son 12 ayda en az yedi ağ kesintisi yaşadı. Solana’nın kurucu ortağı ve CEO’su Anatoly Yakovenko, bunu “ağın en büyük zorluğu” olarak nitelendirdi.

Düşük maliyetli işlemlerin fiyatı

Röportajda Yakovenko, ağ kesintilerinin Solana’nın “laneti” olduğunu iddia etti.

Solana, çeşitli tıkanıklık ve spam olaylarının neden olduğu 2020’deki lansmanından bu yana en az yedi ağ kesintisi yaşadı. Eylül 2021’de en uzun süreli üretim duruşlarından biri 17 saate kadar sürdü.

Solana

CEO’ya göre, kesintiler ağın düşük maliyetli işlemlerinden kaynaklandı.

Yakovenko bu konuda şunları söyledi:

Sanırım bu bizim lanetimizdi. Ancak bunun nedeni ağın çok ucuz ve hızlı olması ve bunu sağlayan yeterli sayıda kullanıcı ve uygulama olması.

Yakovenko, kesintilerin kendileri için tamamen olumsuz bir şey olmadığını savundu. Zorlayıcı olsalar da bu, ağın kullanıcıları olduğunu ve sürekli kullanımda olduğunu kanıtlıyor.

CEO:

Bu bizim en büyük zorluğumuz, belki de zincirde günlük olarak kullanıcılarımız olduğu için gelen tüm bu zorluklar nedeniyle yaşamaktan hoşlandığım şey.

“Ağ asla ödün vermedi”

Solana CEO’su, kesintilerin kullanıcıların ağı kullanmasını engellediğini, ancak ağın kendisinin etkilenmediğini iddia etti. Ek olarak, her blockchain’in farklı şekilde inşa edildiğini ve kendi başarısızlık durumu olduğunu iddia etti. Solana, düşük maliyetle yüksek işlem hızı sağlamak için tasarlandı. Yakovenko’ya göre, ağ günde 30 milyon işlem gerçekleştiriyor. Bu da onu “diğer tüm zincirlerin toplamından daha fazla” yapıyor.

Yakovenko, Bitcoin ağ bloğu üretimi ile bir karşılaştırma yaptı. Geçmişte iki saat durduğunda bu durum hâlâ normal kabul ediliyordu. Ancak Solana’nın ağındaki aynı durum bir başarısızlık olarak görülüyor.

Yakovenko ekledi:

Solana’da bloklar arasında iki saat varsa, ağ ölüdür. Çünkü her 400 milisaniyede bir blok yapmak üzere tasarlanmıştır. Daha hızlı bir ağ oluşturduğunuzda, başarısızlık durumu Bitcoin veya Ethereum gibi bir şeyden daha farklıdır.

Solana’nın ağı son aylarda her türlü sorundan zarar gördü. Bunlar arasında blockchain’in  performansını düşüren saldırılar, tıkanıklıklar, durmalar vb. şeyler yer alıyor.

DAILYCOIN


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin