featured

Düşük hacim, SOL fiyatının yönünü kesinleştirmesini zorlaştırıyor! Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto pazarındaki son satışlar, SOL fiyatındaki önceki toparlanmayı sarstı. Alıcılar şu anda bu düşüşü 32,7 dolarda bulunan destek noktasında durduruyor. Ancak bu girişimlerindeki düşük hacimli aktivite, düzeltme tehdidini hâlâ masada tutuyor. Bu nedenle, alıcılar bu destekten yukarı yönlü toparlanmaya devam edecek mi yoksa daha fazla düşüş yolda mı?

30 dolarda bulunan destek noktasının altında bir düşüş yaşanması durumunda SOL, 26 dolar seviyesine geri dönebilir. 20 günlük EMA seviyesi potansiyel direnç noktasına dönüştü.

SOL için 24 saatlik işlem hacmi 1,16 milyar dolardır. Bu da %31’lik bir kayıp anlamına geliyor.

SOL grafik

Ağustos ayının ikinci yarsında gerçekleşen düzeltme hareketleri, SOL için günlük grafikte yatay bir ralliyi tetikledi. Şimdiye kadar düşüş hareketi, 0,786 Fibonacci geri çekilme seviyesi ile çakışan 30,38 dolarlık destekte durdu. Bu destekte yenilenen yükseliş momentumu, fiyatları U şeklinde yükseltti ve %23,7 oranında bir ralli oluşturdu.

Boğa koşusu sonucunda 37,5 dolarda bulunan direnç noktasına dokunuldu. Ancak 13 Eylül’deki ani satış baskısı nedeniyle bu engeli aşamadı. Bu satış hareketleri ilse SOL fiyatında %12’lik bir düşüşe neden oldu. Satışlar, açıklanan TÜFE verileri ile de destek buldu.

Bu olumsuz hareket, 20 ve 50 günlük EMA seviyelerinin kırılmasına ve 32,73 dolarlık yerel desteğe düşülmesine neden oldu. Bugün SOL fiyatı %1,64 oranında bir artış kaydetti. Şu anda 20 günlük EMA seviyesinde bulunan direnç noktası düşük hacimlerle yeniden test ediliyor. Bu nedenle satış baskısı devam ederse, satıcılar 32,7 dolarda bulunan destek noktasını aşağı yönlü kırabilir. Böylece ağustos ve eylül arasında dip görevi gören 30 dolar yeniden ziyaret edilebilir.

Potansiyel bir geri dönüş, yüksek bir birikim bölgesini doğrulayabileceğinden ve piyasadaki panik satışlarının önüne geçebileceğinden SOL yatırımcıları 30 dolarda bulunan destek noktasını yakından takip etmelidir.

SOL için bazı teknik göstergeler

Bollinger bantları: Göstergenin orta çizgisinin üzerindeki ticaret, dünkü düşüşe rağmen piyasa değerinin mevcut fiyat aralığı açısından yükselişte olduğunu gösteriyor. Ayrıca, bu orta hat ek bir destek noktası olarak da görev görebilir.

RSI: Nötr çizginin altına düşen günlük RSI, piyasa duyarlılığının negatife döndüğünü gösteriyor.

Gözde altcoin için takip edilmesi gereken direnç noktaları 37,5 dolar ve 42,6 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 32,7 dolar ve 30 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin