featured

Satış baskısı devam ederse SOL fiyatının başı dertte! Yüzde 28’lik düşüş gelebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Gözde altcoin’lerden bir tanesi olan SOL, geçtiğimiz hafta V şeklinde bir toparlanmaya tanık olmuştu. Bu hareket sonucunda fiyat 42,6 dolara kadar yükselmişti. Bununla birlikte, bu seviyedeki arz baskısı bir geri çekilmeyi tetikledi ve altcoin’in fiyatını 37 dolarda bulunan destek noktasının altına düşürdü. Satış baskısı devam ederse SOL, 26 dolara doğru düşüşe devam edecek.

SOL

SOL için, 37 dolarda bulunan destek noktası oldukça kritik. Altcoin, son dört günde %16,5 oranında bir düşüş yaşadı.

Kripto para biriminin 24 saatlik işlem hacmi 1,32 milyar dolar. Bu da %4,6’lık bir kazanç yaşandığı anlamına geliyor.

Mayıs ortasından haziran ayına kadar SOL, azalan bir trend çizgisinin altında istikrarlı bir şekilde aşağı yönlü hareket etti. Bu düşüş fiyatın 26,06 dolara gerilemesine sebep oldu. Ancak daha geniş piyasa toparlanmaya başlayınca hemen bir geri dönüş yaptı.

Ayrıca, sürekli satın alma hareketi dinamik direnç trend çizgisini kırdı ve fiyatı 43 dolara yükseltti.  Ancak SOL fiyatı bu dirençten bir akşam yıldızı mumuyla döndü ve %46 oranında değer kaybetti.

Düşüşün geri gelmesi ile birlikte altcoin, 37 dolarda bulunan destek noktasını aşağı yönlü kırdı. Bununla birlikte düşüşün devam edeceği söylenebilir. 36 doların altında gerçekleşecek bir günlük mum, düşüşü derinleştirecektir. Bunun sonucunda da fiyat %28 oranında bir düşüş ile 26 dolara gerileyebilir.

Öte yandan ayılar, yeniden test aşamasını 36 dolar seviyesinin altında sürdüremezse, alıcılar 43 doları test etmek için fiyatı yükseltebilir.

SOL için bazı teknik göstergeler

Fiyat hareketine benzer şekilde, günlük RSI eğimi orta çizginin (%50) üzerinde kalamadı. Bu da yükseliş momentumundaki zayıflığı gösteriyor. Gösterge, devam eden satışı desteklemek için yakında 14-SMA çizgisini kırabilir.

Son fiyat artışı, hızlı hareket eden 20 günlük EMA’yı geri almayı başardı. Ancak, 37 dolarlık desteğe benzer şekilde, bu EMA’nın üzerinde tutunamayan SOL fiyatı, piyasada ek satışlar ile karşıya karşıya kalabilir.

Altcoin için takip edilmesi gereken direnç noktaları 37 dolar ve 43 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 31 dolar ve 26 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin