featured

Şok! Yılın en büyük soygunu gerçekleşti: Fonlarınız güvende mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Qubit finance, son gerçekleşen kripto soygununda 80 milyon dolar kaybetti

Hackerlar, Qubit Finance’in protokollerinden para çalmak için bir DeFi projesinden (DeFi) yararlandı ve  80 milyon dolar değerinde kripto para çaldı. Bu hack, 2022’nin bugüne kadarki en büyük kripto soygunu olarak kayıtlara geçti.

Olaydan sonra şirket, siber suçlulara  çalınan fonları iade etmeleri için adeta yalvarmaya başladı. Birçok insan zor kazanılmış paralarını kaybetti.

Hack nasıl gerçekleşti?

Şirket, bir tweet’te saldırıyı onayladı ve bilgisayar korsanlarının Binance Akıllı Zinciri’nden (BSC) ödünç almak için sayısız miktarda Xplosive Ethereum bastığını açıkladı.

Mağdur şirket, bilgisayar korsanlarıyla doğrudan iletişime geçti ve topluluk kaybını en aza indirmek için pazarlık yapmalarını istedi. Ayrıca firma, çalınan varlıkları iade etmeleri için bilgisayar korsanlarına 250 bin dolarlık bir ödül bile teklif etti.

Qubit Finance ekibi bir tweet’te şunları yazdı:

“Başka bir işlem yapmadan önce bizimle doğrudan görüşmenizi öneriyoruz. Fonların sömürülmesi ve kaybı binlerce gerçek insanı derinden etkiler. Ödül teklifi aradığınız şey değilse, konuşmaya açığız.”

Bir Blockchain güvenlik şirketi olan Certik, olayı analiz etti ve bilgisayar korsanlarının kripto para birimlerini birden fazla adrese nasıl aktardığını ortaya çıkardı.

Certik, raporda şunları anlattı:

“Teknik konularla alakalı olmayan okuyucular için anlatalım: Esasen saldırganın yaptığı şey, Qubit Finance’in kodundaki mantıksal bir hatadan yararlanmak. Bu da onların kötü niyetli veriler girmesine ve Ethereum’a yatırılmamış BSC tokenlerini tokenleri çekmesine izin verdi.”

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin