Rusya Merkez Bankası’ndan kriptoya tam yasak!
Rusya Merkez Bankası’ndan kriptoya tam yasak!

Şok: Rusya Merkez Bankası’ndan kripto yasağı alarmı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya merkez bankası tarafından Perşembe günü yayınlanan bir raporda, Rusya’nın kripto para birimlerini yasaklaması gerektiği söylendi.

“Kripto para birimleri: eğilimler, riskler, önlemler” başlıklı rapor, Rusya Merkez Bankası Finansal İstikrar Departmanı direktörü Elizaveta Danilova ile çevrimiçi bir basın toplantısında sunuldu.

Rapor, kripto para birimlerinin değişken olduğunu ve dolandırıcılık gibi yasa dışı faaliyetlerde yaygın olarak kullanıldığını söylüyor. Rapora göre, insanlara paralarını ulusal ekonomiden çekmeleri için bir çıkış yolu sunarak, onu baltalama ve düzenleyicinin optimal para politikalarını sürdürme işini zorlaştırma riskini alıyorlar.

Rusya Merkez Bankasından sert çıkış

Bu nedenle banka, Rusya’nın ülkedeki kripto ile ilgili faaliyetleri etkin bir şekilde yasaklayan yeni yasalara ve düzenlemelere ihtiyacı olduğunu öne sürüyor.

“Özellikle, kripto para birimi ihracı ve Rusya’daki dolaşımının organizasyonu yasaklanmalıdır. Yasak, borsalar, tezgah üstü ticaret masaları ve eşler arası platformlar için geçerli olmalıdır.”

Rapora göre, ödemeler için kripto kullanımına ilişkin mevcut yasak güçlendirilmeli ve Rus bireyler ile işletmeler tarafından mal, hizmet ve emek satın alma veya satma cezaları getirilmeli.

Rapor uyarınca Rus kurumsal yatırımcıların kripto varlıklara yatırım yapmasına izin verilmemeli ve kripto para işlemleri için hiçbir Rus finans kuruluşu veya altyapısı kullanılmamalı. Rusya Merkez Bankası, yatırım fonlarının kripto para birimlerine yatırım yapmasını zaten yasakladı. Şimdi ise bu yasağı çiğneyenlere bir ceza getirilmesini öneriyor.

Kripto madenciliği de ateş altında

Son birkaç yılda Rusya’da gelişen ve hatta geçen yıl ülkenin parlamentosundan bazı onaylar alan kripto para madenciliği de ateş altında kaldı.

“Madencilik, yeni kripto para arzı yaratır, bu nedenle borsalar gibi diğer kripto hizmetlerine olan talebi teşvik eder ve üretken olmayan bir elektrik harcaması yaratır, bu da konut binalarının, sosyal altyapının ve endüstriyel nesnelerin enerji arzını ve ayrıca çevresel gündemi baltalar.”

Düzenleyici raporda, “optimal çözümün” Rusya’da kripto madenciliğini yasaklamak olacağını söyledi.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin