11 yıldır unutulan BTC’ler Bitcoin madencisi tarafından bu hafta satıldı
11 yıldır unutulan BTC’ler Bitcoin madencisi tarafından bu hafta satıldı

Şok iddia: Madenciler, Bitcoin halving sonrasında BTC fiyatını bu seviyelere çekebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, kripto paralar tarihinin belki de en büyük spekülasyon konusu. Halving’e yaklaşık 1 ay kala koronavirüs salgınının piyasaları etkisi altına alması, BTC’yi hiç olmadığı kadar belirsiz bir hale soktu.

İnsanların çoğu halving’in tarihsel görünümüne güvenerek yeni bir artışın ufukta olduğuna inanırken halving’den sonra fiyatın çökeceğine inananlar da var. Bazıları ise devam eden koronavirüs kriziyle birlikte halving’in madenciler arasında büyük bir rekabete neden olacağına inanıyor.

Halving sonrasında Bitcoin fiyatının artması ümit ediliyor

Bitcoin halving’in mayıs ayında gerçekleşmesi planlanıyor. Bitcoin arzını yarıya düşüren bir olay olduğu düşünüldüğünde, birçok uzman bunun fiyat üzerinde olumlu bir etkisi olacağına inanıyor.

Ancak herkes için durum böyle değil. Birkaç popüler kripto para analisti şu sıralar oldukça farklı bir yaklaşım sergiliyor.

BTC madencilerin tekelleşme çabalarıyla 2.000 dolara dek düşebilir

Bazılarına göre, Bitcoin’in fiyatı mayıs-haziran arasına kadar 2.000-2.200 dolar aralığına düşebilir. Bu büyük düşüşün ana nedeni ise operasyonları sırasında mutlak tekelleşme isteyecek madenciler.

Blok ödülünün 6,25’e düşmesiyle madencilerin kârlılığı da büyük oranda düşecek. Söz konusu miktar büyük Çinli madenciler için bile çok düşük. Bununla birlikte bazı analistler teorik olarak piyasa üzerinde tam kontrol sağlamak için zararlı faaliyet gösterebilecek şirketler olduğuna inanıyor.

Geçmişte yaşananlar, gelecekteki eylemler için kesin bir gösterge olarak görülmemeli. Ancak şimdiye kadar, Bitcoin’in nispeten kısa hayatında, halving her zaman bir dönüm noktası oldu.

Birincisi 2012 yılında tekrar gerçekleşti ve ertesi yıl fiyat 10 kat arttı. İkincisi 2016’da oldu ve sonrasında Bitcoin, Aralık 2017’de ünlü parabolik artışının ardından 20 bin dolarlık rekora gitti.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.

Teknik göstergeler üç kripto para için yükseliş sinyali verdi!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin