Mahkeme, SEC’in Ripple’ın Garlinghouse ve Larsen'in kişisel mali kayıtlarını ifşa etme talebini reddetti
Mahkeme, SEC’in Ripple’ın Garlinghouse ve Larsen'in kişisel mali kayıtlarını ifşa etme talebini reddetti

Şok Gelişme: SEC Ripple’a dava açıyor – XRP fiyatı çöktü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, şirketin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu [SEC] tarafından dava edildiğini duyurdu ve SEC’in attığı bu adımın bir “kripto saldırısı” olduğunu vurguladı.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, SEC’in davası, Ripple’ın kayıtsız menkul kıymetler sattığı ve henüz açıklanmadığı gerçeğine dayanıyor.

Bir adım geri

Ayrıntılara girmeden önce, konuşulmayan konunun, XRP’nin kökenlerinin ve Ripple ile olan bağlantısının en hafif tabirle gizemle örtülü olduğunu ele alalım. Yani, evet, Ripple “XRP’nin arkasındaki şirket” şeklinde bir ifadenin ne olup olmadığını belki de bu dava ile anlayacağız.

2017 boğa koşusuna şahit olduysanız, o zaman ölen XRP ordusunun ve XRP’nin aslında bir menkul kıymet olduğuna işaret eden yatırımcılar arasındaki tartışmaların telaşının farkında olmalısınız. Ayrıca bu davanın uzun süredir gündemde olduğunu da bilmelisiniz.

Belki de Japonya’nın FSA’nın XRP kararı çoğu kullanıcı için bir rahatlama olabilir. Ancak SEC açıkça aksini düşünüyor gibi görünüyor. Aslında, XRP yatırımcıları tarafından Ripple’a karşı açılan uzun süredir devam eden bir toplu dava var. Ripple’ın bu davaları reddetme hareketinin bir kısmı başarılı olsa da yargıç davayı reddetmedi. Bu gelişmeler davanın geçerliliği olabileceğini gösteriyor.

Dava

Fortune’a göre, dava ileri bir tarihte açılacak ve Chris Larsen [kurucu ortak] ve Garlinghouse firmanın yanında sanık olarak gösterilecek. Brad Garlinghouse’un buna yanıtı şuydu:

“Bugün SEC, kripto paraya saldırmak için oy kullandı. Başkan Jay Clayton – son sahnesinde – kazananları seçiyor ve kripto endüstrisindeki ABD inovasyonunu BTC ve ETH ile sınırlamaya çalışıyor.”

Garlinghouse’dan gelen bu tweet, SEC Başkanı Jay Clayton’ın XRP’yi değil hem BTC’yi hem de ETH’yi emtia olarak gördüğü gerçeğini ele aldı. Garlinghouse ayrıca ekledi:

“SEC, yeniliğin neye benzediğini iyi anlamalı. Yoksa aldığı karar Çin’e yarayacak.”

Belki de bu açıklama, Çin’in kendi CBDC’sini geliştirerek ABD’ye karşı nasıl bir soğuk savaş yürüttüğünü ele alıyor. Garlinghouse’un iddialarını destekleyen SBI’dan Yoshitaka Kitao, şu tweeti attı:

“Japonya’nın FSA’sı, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını zaten açıkça belirtti. Ripple’ın ABD’deki son kararda galip geleceği konusunda iyimserim. SBI Holdings, Ripple’ın kararlı bir ortağı olmaya devam ediyor ve Asya’da birlikte büyümeyi dört gözle bekliyor ”

XRP bu gelişmenin ardından %17 düşerek 0.46 dolar seviyesine geriledi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin