Çin Merkez Bankası, dijital para projesi için istihdamını genişletiyor
Çin Merkez Bankası, dijital para projesi için istihdamını genişletiyor

Şok: Çin’den tüm dünyaya gözdağı! Yasaklar hikaye miydi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin merkez bankası dijital para biriminin araştırma ve pilot kullanımını hızlandırdı. Çin’in dijital yuan işlemleri 2021’in sonunda yaklaşık 87,57 milyar yuana (13,78 milyar ABD doları) ulaştı.

Çin Halk Bankası yetkilisi Zou Lan Salı günü düzenlediği basın toplantısında, dijital yuan için toplam 261 milyon kişisel cüzdanın açıldığını ve pilot senaryoların sayısının 8,08 milyonu aştığını söyledi.

Çin bu sektörde de başı çekme niyetinde

Merkez bankasının dijital itibari para biriminin veya e-CNY’nin araştırma ve geliştirmesini desteklemeye devam edeceğini ve perakende hizmetlerinde, devlet hizmetlerinde ve diğer senaryolarda e-CNY’nin pilot kullanımını daha da derinleştireceğini söyledi.

Çin’in merkez bankası dijital para birimini geliştirme çabaları, ilgili çalışmaları ilk kez yaptığı 2014 yılında başladı ve ardından bankanın 2017 yılında ticari bankalar ve internet şirketleriyle araştırma ve geliştirme iş birliğine girme hamleleri izledi.

china.org


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin