Facebook
Facebook

Şok! Bir devir açılmadan kapanıyor: Facebook’tan flaş adım!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Eskiden Facebook olarak bilinen Meta, dijital para girişimi Diem Association’ı satmayı kabul ettiğini bildirdi kripto para çalışmalarına son veriyor.

Diem 200 milyon dolara alıcı bulmuş olabilir

Wall Street Journal’ın haberine göre, konuyla ilgili kaynaklar, 2019 yılında Libra olarak başlatılan girişimin Kaliforniya’daki Silvergate Capital bankasına 200 milyon dolara satıldığını belirtiyor.

Ayrıca ayrı bir rapor, Diem’in başlangıçta potansiyel bir alıcı bulmakta zorluklarla karşılaştığını gösteriyor. Özellikle şirket, fikri mülkiyetini satma ve mühendisleri için bir hedef bulma konusunda yatırım bankalarıyla görüşüyor.

Diem dijital para biriminin geliştirilmesini üstlenen Diem Association, varlıklarını sattıktan sonra sermayeyi yatırımcılara iade edecek.

Diem’in kaderi ne olacak?

Silvergate, bankanın zaten kripto para birimleriyle uğraşan şirketlerle ilişkili olduğu düşünüldüğünde, Diem için mükemmel bir yer gibi görünüyor.

Diem, Meta’nın sosyal ağların ötesinde e-ticaret ve küresel ödemeler de dahil olmak üzere diğer girişimlere büyüme planı olarak açıklanmıştı.

Diem’in merkezinde yer alan Meta’nın finansal teknoloji yöneticisi David Marcus’un şirketten ayrılmasından sonra kripto girişiminin sona erdiğine dair işaretler ortaya çıktı.

Sorunlu kripto girişimi

Genel olarak, Facebook’un kendi kripto para birimini ortaya çıkarma planı, düzenleyicilerin muhalefetiyle karşı karşıya kaldı.

Meta’nın etkisine dayanarak, şirketten evrensel bir kripto para biriminin para sistemi üzerindeki kontrolü aşındırabileceği, suç işlemeyi mümkün kılabileceği ve kullanıcıların gizliliğine zarar verebileceği endişeleri vardı.

Düzenleyicilerin onayını almak için şirket, ABD dolarına sabitlenmiş para biriminin piyasaya sürüldüğünü duyurarak yeniden markalaşmaya ve ABD’ye odaklanmaya çalıştı.

Başlangıçta Diem, Bitcoin gibi diğer varlıklara kıyasla oynaklığı kontrol etmek için tasarlanmış bazı sabit paralar çıkarmayı kabul etti.

Libra, lansman sırasında yüksek profilli ortakları cezbetti, ancak Visa, Mastercard ve PayPal gibi destekçiler, düzenleyici incelemeler artınca çıkışlarını açıkladı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin