japon kripto borsalari
Soğuk cüzdanlar Japon kripto paralarını siber saldırılardan koruyabilir mi?

Soğuk cüzdanlar Japon kripto paralarını siber saldırılardan koruyabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yılki birçok saldırı olayı, bir grup Japon kripto borsasının müşteri varlıklarını yönetmek ve korumak için değişiklikler yapması yönünde önlemler almasına neden oluyor.

Japon kripto borsalarında kontrolü artırmak için araştırmalar devam ediyor

Bir grup Japon kripto para borsası, müşterilerin varlıklarının daha iyi yönetilmesini sağlamak için daha sıkı önlemler almayı düşünüyor. Görünüşe göre bu hareketi, son kez Eylül başında yaşanan siber saldırı olayı tetikledi.

Raporlara göre, Japonya Sanal Para Borsaları Derneği, çevrimiçi olarak yönetilen kripto varlıkların sayısına bir tavan koymayı planlıyor. Üst limitin ise yüzde 10 ila yüzde 20 arasında bir değerde olması planlanıyor. Grup, Temmuz ayında daha önce kendi kendini düzenleyen yönergeleri ile gündeme gelmişti. Kurallar gözden geçirilmek ve ödeme hizmetleri yasasına göre uyumu için Finansal Hizmetler Ajansına (FSA) gönderilmeli. Ajans tarafından onaylandıktan sonra, kripto borsaları devam edecek ve bu kuralları hayata geçirebilecekler.

Eylemi tetikleyen neydi?

Bu yıl, Japon borsalarını hedef alan birçok siber saldırı olayı görüldü. Osaka merkezli bir girişim olan Tech Bureau Corp. Kripto para borsası olan Zaif’in yakın tarihli Hack olayında 7 milyar Yen değerinde kripto paralar çalınmıştı. Çalınan üç kripto para ise Bitcoin, Monacoin ve Bitcoin Cash idi. Çalınan fonlar, sıcak cüzdanlarda çevrimiçi olarak yönetiliyordu ve 4,5 milyar Yeni müşterilere aitti.

Başka bir olayda, bu yıl Ocak ayında, önde gelen bir kripto borsası olan Coincheck’ten çalınan 58 milyar Yen değerinde dijital varlık NEM olayıydı. Bu durumda da, fonlar çevrimiçi olarak yönetiliyordu. Siber saldırıların gerçekleşmesini önlemek için, birçok kripto para borsası, şimdi müşteri depolama alanlarının büyük bölümlerini çevrimdışı depolama alanı olarak saklamayı tercih ediyor.

Japon kripto para piyasasının son durumu ne?

Çin, geçtiğimiz yıl dijital varlık borsalarına yasak getirdikten sonra, kıtada Japonya kripto paralar için bir numaralı pazar konumuna geldi. Japonya, perakende sektörünün yanı sıra kurumsal yatırımcıların katılımı ile ticaret hacminde de dünyaya öncülük ediyor. Ülke aynı zamanda bir değişim aracı olarak tanınan Bitcoin ile Blockchain ve kripto dostu olarak biliniyor. Küresel Bitcoin ticaretinin yüzde 12’sinin Yen ile yapıldığı tahmin ediliyor.

Japonya’da 16 kripto para borsası, yerel yasalara uyum sağlamada proaktif olan Finansal Hizmetler Dairesi tarafından düzenlendi. FSA ayrıca zaman zaman format dışı gördüğü durumlarda Tech Bureau corp. da dahil olmak üzere borsalara uyarılar da veriyor.

Birçok ülke ve düzenleyicileri, kripto paralarla nasıl başa çıkacakları konusunda hala kararsız olsa da, Japonya, dijital paraların adaptasyonu ve düzenlenmesine yönelik çok olumlu ve pratik bir yaklaşıma sahip.

Aynı zamanda Japonya,  2014 yılında Mt. Gox ve bu yılın başlarında Coincheck siber saldırı olayları gibi dijital varlık dünyasının en büyük siber soyguncularının kurbanı oldu. Bununla birlikte, proaktif yaklaşımı ile Japonya’nın bu tür olaylar karşısında caydırılması mümkün görünmüyor. Ve ülke müşterilerinin varlıklarını koruma yollarını arıyorlar.

livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin