Smart Contracts, Tennessee yasalarına göre artık tanınıyor.
Smart Contracts, Tennessee yasalarına göre artık tanınıyor.

Smart contracts (Akıllı kontratlar), Tennessee yasalarına göre artık tanınıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tennessee valisi, devlet yasalarına göre Blockchain verilerini ve akıllı sözleşmeleri (Smart Contracts) yasal olarak tanıyan bir yasa tasarısı imzaladı.

Vali Bill Haslam, perşembe günki kamuoyu kayıtlarının gösterdiğine göre, Tennessee’nin bu yasayı takip etmek için ABD’nin en yeni eyaleti haline geldiğini gösteren, aylarca süren bir süreci kapatarak imzasını attı. LegiScan’ın verilerine göre, yasa tasarısı ocak ayında yürürlüğe girmesinden bu yana, yasama meclisini geçerek her iki meclisi oybirliği ile geçti.

Metin şöyle açıklanıyor:

Piyasaya sürüldüğü gibi, elektronik işlemlerin yürütülmesinde Blockchain teknolojisi ve akıllı sözleşmeler kullanma yasal otoritesini tanır; Blockchain teknolojisi ile korunan belirli bilgilerin sahiplik haklarını korur.

Yasa ayrıca, akıllı sözleşmeleri yasal güce sahip olarak kabul ederek: “bir sözleşmeyle ilgili bir sözleşmenin yasal etkisini, geçerliliğini veya icra edilebilirliğini reddedeceğini çünkü bu sözleşmenin akıllı bir sözleşme süresi içerdiğini” belirtiyor.

Kanun; Florida ve Nebraska’daki yasal bilgilerin bir Blockchain’de saklanması çabalarına benziyor. Bununla birlikte, Florida’nın yasa metni: “takvimde öldü” olarak gözüküyor. Nebraska’nın yasa metni henüz tam olarak meclis tarafından oylanmamıştır. Nebraska yasama meclisinin, tam bir oylama için hareket edip etmeyeceği belli değil.

Arizona valisi geçtiğimiz mayıs ayında benzer bir tedbir imzalamıştı.

CoinDesk

Smart Contracts (Akıllı Sözleşmeler) nedir?

Akıllı sözleşmeler ya da akıllı kontratlar ya da İngilizce ifadeyle smart contracts, sözleşmenin müzakere veya performansını kolaylaştırmak, doğrulamak veya uygulamak üzere tasarlanmış bir bilgisayar protokolüdür. Akıllı sözleşmeler ilk Nick Szabo tarafından 1996’da önerildi.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin