featured

Sizlerden Gelenler; Sektörü Değerlendirme ve Altcoin Alımı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haberlerde ya da İnternet Haber Sitelerinde çokça gördüğümüz bir başlık var ‘’Bitcoin Yatımcılarını Zengin Ediyor’’  haberleri okuyup ilgi duyuyoruz sonra ‘’Bende almalıyım’’ diyerek başlıyoruz araştırmaya.
Araştırmaya başlayınca hayal kırıklığına uğruyoruz… Öğreniyoruz ki Bitcoin bu yılın başında 2000 geçtiğimiz yıllarda ise 1000 dolar ve altı seviyelerindeymiş.

Bu gün itibariyle 1 Bitcoin 4000 USD ve üstü olduğu için araştırmamıza burada son verip sosyal medya da takılmaya ya da Candy Crush da dolu olan 5 hakkı tüketmeye devam ediyoruz.

Coine yabancı olan herkesin ilk başta yaptığı hata Bitcoini minimum 1 adet alınabileceğini düşünüyor olması. Oysa Bitcoin 1 adet altında küsuratlı rakamlarda da alınabiliyor yani 500 TL’niz var ise paranız kadar bitcoin alabiliyorsunuz. Detaylı anlatım için TIKLAYINIZ
.


Bu gün itibariyle 500 TL’ye ne kadar bitcoin alınabileceğini inceleyelim mi?

Türkiye de TL ile Bitcoin satan Borsaların ortalama fiyatı an itibariyle 1 BTC / 15500 TL civarında

500 TL ye yaklaşık olarak 0.031 BTC alabiliyoruz.

BTC yi aldıktan sonra iki farklı seçeceğiniz var bir tanesi BTC yi olduğu gibi saklamak ve değer kazandığında satarak TL ye çevirmek. ( Bitcoin tane fiyatı 30.000 Oldugunda sizin yatırımızda 1000 TL olur)

Diğer seçeneğiniz ise BTC’yi Altcoin Borsalarında değerlendirmek.

Altcoinle değerlendirmek istediğinizde yine sizi iki seçenek bekliyor; seçmiş olduğunuz altcoinin uzun vadede çok ciddi artışlar sağlayacağını düşünerek aldığınız coini satmadan iyi bir kazanç sağlayana kadar bekletmek ilk seçeneğiniz.

Diğer seçeneğiniz ise benim de izlediğim bir yöntem. Gün içerisinde coinlerde ki olası hareketleri analiz etmeyi, düşüşlerde almayı yükselince satmayı, az ama her gün kazanmayı ya da kaybedebilmeyi tercih edenlerin yöntemi.

Bu yöntemi uygulamak için henüz Türkiye de bir Borsa bulunmuyor bu nedenle araştırarak güvenilir, kolay ve fazlaca Altcoin barındıran Bir borsaya üye olmanız gerekiyor. Bu yöntemi seçerseniz yapmanız gerekenleri sıralayalım.. Altcoin Alım-Satım Detaylı anlatım için TIKLAYINIZ.
1: Türkiye de Tk karşılığında BTC (Bitcoin ) temin edebileceğiniz bir siteye üye oluyorsunuz.(paribu.com , Koinim.com , Btcturk.com gibi)

2: Üye olunan sitenin talimatları üzerine sitede ki hesabınıza Bankanız aracılığıyla TL gönderiyorsunuz.

3: Hesabınıza TL yüklemesi gerçekleştirdikten sonra siteden paranız oranında BTC alıyorsunuz.

4:BTC aldığınızda hesabınızdan TL çekilip size özel oluşturulan cüzdana BTC nin eklenmiş oluyor.

İlk aşamayı tercih edenler bu aşama dan sonra ister BTC lerini bu sitede bekletirler isterlerse ofline cüzdanlarına transfer edip BTC’nin değer kazanmasını bekleyebilirler.

İkinci yöntemi yani Borsalarda Altcoin alıp satmayı planlayanlar okumaya devam edelim…

Artık BTC’niz size ait bir cüzdanda bulunmakta şimdi altcoinlerin yer aldığı bir borsaya bu BTC yi transfer edip belirlediğiniz alt coinlerden alıp satmaya başlayabiliriz. 

İlk yapmamız gereken Sizin güvenebileceğiniz bir altcoin borsası tespit etmek. (Bittrex.com, binance.com gibi)

Tespit ettiğiniz borsaya üye olduktan sonra Deposit Bölümünden BTC cüzdan adresinizi kopyalayın ve TL ile BTC aldığınız Sitedeki BTC gönderme menüsünde gidecek olan adres kısmına yapıştırın. Kopyaladığınız adres ile göndereceğiniz adresin birebir uyumlu olduğunu mutlaka teyit edin ve sonra gönderin.

Gönderiniz hemen ulaşmayacaktır belli sayıda doğrulama işlemi bekleyecektir. Bu günlerde BTC transferleri yarım saat ile birkaç saat sürebilmektedir.

Transferlerde sitelerin bir kısmı onay süreçlerine sms ya da maille onay talep etmektedir. Bu nedenle gönderme talebinde bulunduğunuzda gelen kutusuna hatta spam klasörüne dahi bakınız. BTC transferinizi onaylatmak için ilgili linke tıklayınız. SMS ya da Maille onay her sitenin kendi uyguladığı bir yöntemdir Sizin kayıt olduğunuz site böyle bir onay mekanizmasını kullanmıyor olabilir.

Transfer başarılı olduysa artık Yurtdışı merkezli borsa da BTC niz bulunmakta ve bu paranızla artık alt coin alıp satabileceksiniz.

Bundan sonrası kazanmak ve kaybetmek piyasaların gidişatına ve sizin vereceğiniz kararlara bağlı.

Bir altcoin almadan önce o altcoinin en azından 1 haftalık seyrine bakınız varsa projelerine ve gelecekteki planlarına bazen de Sitelerdeki ya da sosyal medyada ki önerilere bakın ama şunu unutmayın tamamen teknik analiz sonucunda fikir veren de, gönlünden geçtiği için fikrini yazanda yanılma olasılığı çok yüksek o nedenle karar tamamen size ait olsun.

Örnekler yoluyla alış ve satışlara bakalım,

Binance.com sitesinde BNB coin fiyatı şu an da 0.00022204 BTC den satılmakta yani 1 BNB bu kadar küsaratlı BTC ye denk gelmekte .

Bizim 0,031 BTC miz vardı Bu coinden 139 Adet alabiliyor.

Alım sonrası iki senaryoyu inceleyelim birincisi 0.00022204 den fiyatın 0.00021204 e düşmesi olsun ve bu düşüş devam edeceği endişesiyle biz tekrardan yükselmesini beklemeyip zararına satalım..

Önce Elimizdeki değeri görelim

0.00022204 * 139  = 0,03086356 BTC bu da tl olarak  0,03086356 * 15500 =   478 TL

Şimdi 10 puan farkla zarara bakalım

0.00021204 * 139  = 0,02947356 BTC TL olarak ise 456 TL yapıyor

Zararına satıştan 478- 456 =22 TL kayıp yaşadık be belkide bu kayıp birkaç dk içinde oldu.

Şimdi 10 puan karlı satışa bakalım.

Önce Elimizdeki değeri görelim

0.00022204 * 139  = 0,03086356 BTC bu da tl olarak  0,03086356 * 15500 =   478 TL

10 Puan karla satış

0.00023204 * 139 =  0,03225356 BTC ye sattık kabul edelim yine güncel kur 15500 den Tl karşılığına bakalım 0,03225356 * 15500 =500 TL

22 TL kazanç ve bu kazancı belki de birkaç dk içinde kazandınız.

Yukarıda ki örnekte paranızın tümüyle işlem yaptık oysa hiçbir zaman paranızın tümüyle işlem yapmayın örnek verecek olursak 20 den paranızın hepsiyle alım yaptığınızda 25 den satmayı planlamış olabilirsiniz fakat 20 den 15 e düşüp tekrar 25 e çıkarsa iyi bir fırsatı kaçırmış olursunuz.

Az sermaye ile giren herkesin özellikle işi kavrayana kadar her işlemde parasının 1/10 u kadar işlem yapmasını öneririm.

Umarım karışık olmamış ve yatırım yaparken sizlere yol göstermiş olurum. Sorularınızı sayfa altındaki kısma yazabilirsiniz.

Bayburtlu

 

 Mesut Paçavra
Global Pazarlama / Mining Uzmanı

 


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin