Bitcoin için en önemli günlerden biri yaklaşıyor! İşte nedeni
Bitcoin için en önemli günlerden biri yaklaşıyor! İşte nedeni

Size en uygun Bitcoin alım satım stratejinizi belirleyin, işte detaylar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2009’daki ilk görünümünden bu yana Bitcoin dünyanın en iyi kripto para birimi olmak için istikrarlı bir şekilde büyüdü. Finansal piyasalarda itibari para birimlerine meydan okuyacak bir seviyeye ulaştı. Bitcoin ticareti kârlı bir girişim olabilir; Bununla birlikte, bir yatırımcının alım satıma başlamadan önce analiz etmesi gereken önemli riskleri vardır. 

Herhangi bir bilgili yatırımcı, finansal piyasanın kârlı bir yatırım noktası olabileceğini bilir. Bitcoin’e yatırım yapmak finansal piyasalarda çeşitli başarılar elde etti. Bunu ispatlayacak en basit açıklama ise fiyat hareketlerini takip etmektir. 2011 yılında Bitcoin fiyatı 1 dolardı. 2021 yılının son çeyreğinde ise Bitcoin’in değeri 48.000 doların üzerinde hareket etmekte

Ancak Bitcoin’in fiyat hareketi bu kadar basit olmadı; Bitcoin fiyatının düştüğü ve yatırımcıların çok para kaybettiği durumlar da olmuştur. Bu finansal araç tıpkı diğerleri gibi davranır, kârlı veya riskli bir yatırım olabilir. 

Bitcoin’in oynaklığı göz önüne alındığında, yatırımcılar doğru ticaret stratejisini belirlerken kritik olmalıdır. Hem yeni başlayanlara hem de deneyimli yatırımcılara yardımcı olabilecek bazı kanıtlanmış stratejiler bulunuyor.

Bitcoin yatırımına nasıl başlamalısınız 

Kripto yatırım işine giriyorsanız, bu yatırıma büyük bir pay ilk seferde koymamalısınız. En iyi strateji küçük başlamaktır. Yatırımcıların sahip oldukları farklı finansal güçler nedeniyle başlangıç ​​için doğru miktarı belirlemek zordur. Bitcoin’in fiyatının geleneksel para birimlerinden daha fazla hareket edebileceğini bilmelisiniz. Bu tür bir istikrarsızlık kayıplara neden olabilir. 

Yatırımınızı başlatmak için tutarı belirtmeden, hevesli bir yatırımcı, finansal yatırım portföyüne zarar vermeyecek parayı riske atmalıdır. Dijital pazarlara yatırım yaparken büyüme ilerici olabilir. 

Ticaret stratejinize bağlı kalın

Yatırımcıların yaptığı en büyük ticaret hatası ise, ticaret stratejilerini tekrar tekrar değiştirmektir. Büyük ölçüde, bu stratejiler dört kategoriye ayrılır;

  1. Ölçeklendirme – Günde birden fazla işlem yapan yatırımcılar tercih eder. Ana amaç küçük kazançlar elde etmektir. 
  2. Günlük yatırımcılar– Kısa vadeli hareketlerden yararlanarak piyasaya giren ve 24 saat içinde ayrılan yatırımcılar için idealdir. 
  3. Salıncak ticareti – Yatırımcıların trendi anlamak için piyasayı analiz ettiği ve bunları ticaret pozisyonlarına girmek ve çıkmak için kullandığı bir ticaret türüdür.
  4. Pasif ticaret – Uzun vadeli fiyat hareketlerinden yararlanmak için kısa vadeli gelişmeleri çok takip etmeden uzun vadede yüksek kazançlar elde etmeyi amaçlayan türdür. 

Kayıpları en aza indirmeye yardımcı olabilecek önemli bir strateji, kaldıracı dikkatli kullanmaktır. Yüksek kaldıraç kullanan yatırımcılar, aynı zamanda iyi kâr beklentileri olduğu kadar yatırımlarını bir kerede kaybetme riskiyle karşı karşıyadır.

Son olarak, herhangi bir ticaret pozisyonu bir stop-loss emri ile korunmalıdır. Bu işlem sırasında kaybedilebilecek Bitcoin miktarını azaltmaya yardımcı olur. Kârları kilitlemek için yatırımcılar kâr hedeflerini de kullanabilirler. 

insidebitcoins


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin