sirin labs
Sirin Labs'ın Blockchain telefonu ilginç bir pazarlama tekniği sunuluyor

Sirin Labs Blockchain akıllı telefon üretimine başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg’den bildirilen habere göre, Blockchain odaklı elektronik geliştirici ve işletim sistemi tedarikçisi Sirin Labs, Blockchain özellikli akıllı telefon için bir üretici firma ile anlaştı. Foxconn Technology Group’un bir yan kuruluşu olan FIH Mobile, Finney adı verilen Blockchain telefonunun geliştirilmesi konusunda anlaşmaya varılan firma oldu.

 

 

Foxconn, Tayvan merkezli çok uluslu bir elektronik sözleşme imalat şirketi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Aynı zamanda firma, dünya çapında en büyük istihdamı sağlayan kuruluşlardan biri olma unvanına da sahiptir. Foxconn, ayrıca bazı büyük müşterileri arasında Apple, Google, Cisco, Huawei ve Amazon gibi dünya devi firmalar bulunuyor.

Sirin Labs tarafından piyasaya sürülecek olan akıllı telefon, kullanıcıların kripto paraları güvenli bir şekilde depolamasına ve kullanmasına olanak sağlamak için tasarlanacak. Sirin Labs CEO’su Moshe Hogeg, mevcut depolama yöntemleriyle kripto para birimlerinin kullanılmasının zor ve sezgisel olmadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

Bu belirttiğimiz özelliklere sahip olmasaydı hedef kitle onu asla almazdı. Örnek vermek gerekirse, Annem zeki olmasına karşın, Bitcoin’i nasıl kullanacağını anlayabilme şansı yok.

Cihaz, birçok farklı token entegrasyonuna sahip olacak. Ayrıca, akıllı telefon sahiplerinin Overstock.com ve Expedia gibi kripto dostu web sitelerinde alışveriş yapma imkanı verecek. Gerektiğinde ise bu siteler üzerinden özel tokenlerin nakite dönüştürmelerine olanak tanıyacak. Sirin, kullanıcıların karmaşık adresler ve uzun özel anahtarlar kullanımını bırakabileceğini ve bunun yerine göz taraması, parmak izleri veya basit bir şifre ile coin ile ilgili hizmetlerde kimliklerini doğrulayabileceğini söyledi.

Sirin Labs, ilk satışı Türkiye ve Vietnam’da yapmayı planlıyor

Sirin, ilk olarak 70 milyon dolar tutarında bir yatırım ile başladığı projede,  Aralık ayında ilk para teklifiyle (ICO) birlikte 158 milyon dolara ulaştı. Firma, Ekim ayında Türkiye ve Vietnam gibi en aktif kripto topluluklarının bulunduğu bölgelerdeki sekiz yeni mağazaya ilk parti sevkiyatlarını yapmayı planlıyor. İsviçre merkezli bir tüketici elektroniği şirketi ise, teknolojiyi diğer telefon üreticilerine lisanslamayı istiyor. Bu da cihazın fiyatı azaltabileceği gibi daha kullanılabilir hale getirebilir.

Geçtiğimiz Mart ayında bildirdiğimiz gibi, Huawei, Sirin’in işletim sistemi için verilen lisansla ilgili olarak Sirin Labs ile görüşmelerde bulunmuştu. Sirin Labs, Telegram kanalında bir görüşme yapıldığını doğrularken, görüşme ilgili ayrıntılı bir açıklama yapmadı.

cointelegraph

 

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve  Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin