Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı
Japonya merkez bankası dijital para deneylerine başladı

“Sınırsız para arzı” trendine Japonya da katıldı! Bitcoin için anlamı ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya Merkez Bankası (BoJ), ekonominin pandemiden doğan zararları toparlamasına yardımcı olmak adına devlet tahvili alımını finanse etmek için yen miktarının sınırlanmayacağını açıkladı. Peki Bitcoin için anlamı ne?

Bitcoin için yükseliş kapısını açabilir

Daha önce ECB ve Fed’den gelen “sınırsız para arzı” açıklamalarına bir yenisi eklendi. Japonya Merkez Bankası, koronavirüsten doğan zararların kapatılması adına yen miktarının sınırlandırılmayacağını duyurdu. Kripto para analistleri, sınırsız fiat hamlelerinin önümüzdeki halving’e uğrayacak BTC için yükseliş sinyali olduğunu belirtiyor.

Japonya sınırsız teşvik paketi açıklayan tek ülke değil. Daha önce, ABD Federal Rezerv ve Avrupa Merkez Bankası da benzer paketler duyurdu. Japonya’da ve dünyadaki diğer ülkelerde, hareket kısıtlamaları, birçok sektörde ekonomik faaliyeti durma noktasına getirdi. Japonya Merkez Bankası, koronavirüs pandemisi sürerken ülke ekonomisini ayakta tutacak kadar para yaratmayı taahhüt etti.

Sınırsız arza sahip paraların değeri düşerken sınırlı arzlı varlıklar değer kazanacak

Devlet bankası alımlarındaki tüm sınırların kaldırılmasına ek olarak, merkez bankası kurumsal tahvil ve ticari senet satın alma kapasitesini de artırdı. Japonya Merkez Bankası, ülkedeki mücadele eden şirketleri desteklemek için önceki rakamın iki katından fazla olan 20 trilyon yene kadar taahhüt verdi.

Kripto topluluğundan bazı önemli isimler sınırsız nakit basma kararının Bitcoin’in fiyatını artırabileceğine inanıyor. Kripto analisti TheMoon, önde gelen kripto para birimi için hayli iyimser bir havanın söz konusu olduğunu ve tarihi yükselişin kapıda olabileceğini söyledi. Zira ekonomiye ne kadar çok para konursa her bir para biriminin değeri azalır ve hiperenflasyon ortaya çıkar.

coinnounce

İki analistin Bitcoin tahminleri aynı noktada birleşti: BTC nereye gidiyor?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin