FTX iflas sürecinden bu yana nerdeyse yarim milyar dolarlık saldırıya maruz kaldı

Son Dakika: Singapurlu kurumdan FTX Investment’a soruşturma…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Temasek, FTX’teki 275 milyon dolarlık yatırımını kaydetmesine rağmen, görünüşe göre kriptoyla ilgili diğer birçok işletmedeki yatırımlarını elinde tutuyor.

Başbakan Yardımcısı Lawrence Wong’a göre, Singapur hükümetine ait yatırım şirketi Temasek, FTX’e yatırım yapmaktan kaynaklanan mali kayıplardan çok daha fazlasını yaşadı.

Ayrıca Maliye Bakanı olan Wong, Temasek’in FTX’e yaptığı 275 milyon dolarlık yatırımın şirketin itibarına ciddi zarar verdiğine inanıyor. South China Morning Post tarafından hazırlanan bir habere göre yetkili, 27 Kasım’daki bir parlamento toplantısında Temasek’in FTX’e maruz kalmasıyla ilgili artan eleştiriye değindi.

FTX ile ilgili ülkeler tek tek harekete geçiyor

Kripto para borsasının iflasından sonra ülkeler ve içinde bulunan şirketler birçok hamleye başvuruyor. Ancak batan bir borsa hakkında verilebilecek kararların nasıl olacağı tam olarak bilinmiyor.

Bir yetkili ise, “FTX’te yaşananlar Temasek’in yalnızca mali kaybına değil, aynı zamanda itibarına da zarar verdi” açıklamasını yaprak şunları ekledi:

“Temasek’in süreçleri iyileştirmek ve geleceğe yönelik dersler çıkarmak için bir iç yatırım incelemesi başlattık.”

Wong, BlackRock ve Sequoia Capital gibi diğer büyük kurumsal yatırımcıların yatırımlarının bu itibar zedelenmesini azaltmadığını vurguladı.

Tamamen maliye bakanına ait olan ancak bağımsız olarak faaliyet gösteren Temasek, 17 Kasım’da 275 milyon dolarlık FTX yatırımının tamamını kaydettiğini söyledi. Tutar, Mart 2022 itibarıyla Temasek’in 403 milyar dolarlık portföyünün yalnızca %0,09’unu oluşturuyordu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin