featured
Singapur merkez bankası yetkilisi Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu.

Singapur merkez bankası fintech şefinden Bitcoin açıklaması geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapur merkez bankası finansal teknoloji şefi, Bitcoin’in Lehman Brothers’ın 2008’deki çöküşüne benzer küresel finansal erimeyi tetikleyeceği bir senaryo öngörmediğini söyledi.

Channel News Asia ile yapılan bir röportajda, ülkenin merkez bankası finansal teknoloji şefi olan Sopnendu Mohanty, Bitcoin’in fiyatının çökmesi durumunda küresel bir finansal krize neden olmayacağını söyledi.

Merkez bankası yetkilisi, küresel düzenleyicilerin “bütün kripto para pazarıyla ilgili konuya ciddi bir şekilde yaklaştıklarını” söyledi. Yetkililerin, kripto para piyasalarının küresel olarak büyümeye devam etmesi durumunda yönetmeliklerle adım atacağını öne sürdü.

Singapur merkez bankası yetkilisi finansal krizden endişelenmiyor

Sopnendu Mohanty şunları dile getirdi:

Piyasa büyüklüğüne, talebe ve işlem hacmine dayanarak tam olarak ne zaman müdahale edeceğimizi biliyoruz ve doğru zamanda gireceğiz. Bu yüzden, konunun büyük finansal sistem krize girmesinden aşırı derecede endişelenmiyorum.

Özellikle, Mohanty, kripto para piyasalarını çevreleyen ”hype” sorununu çözmek için tüketici koruma yönetmeliklerine dikkat çekti.

Teknoloji açısından uzun süredir ileri bir toplum olarak görülen Singapur, küresel bir FinTech merkezi haline geldi.

Singapur merkez bankası, Bitcoin’in 20.000 dolar seviyesinde işlem gördüğü aralık ayında kripto para yatırımlarına karşı halka uyarıda bulundu.

Ekim ayında Singapur merkez bankası başkanı, kripto paralara herhangi bir denetime ihtiyaç olmadığını ısrarla vurguladı.

Bununla birlikte, MAS(Singapur merkez bankası) başkanı Ravi Menon, düzenleyicilerin yasadışı finansman ve diğer yasadışı faaliyetler için kripto para birikimlerinin kötüye kullanılmasına odaklanması konusunda ısrar etti.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin