Singapur Hükumeti para ödüllü Blockchain yarışması başlatıyor
Singapur Hükumeti para ödüllü Blockchain yarışması başlatıyor

Singapur Hükumeti para ödüllü Blockchain yarışması başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapur Hükumeti para ödüllü Blockchain yarışması başlatıyor. Singapur hükumeti, başarılı Blockchain projelerine para ödülü verecek bir yarışma başlatıyor. Singapur’un Infocomm Medya Geliştirme Kurumu (IMDA),  Perşembe günü yapılan duyuruda, yarışma ile şehirdeki daha geniş dijital dönüşümün bir parçası olarak Blockchain inovasyonunu artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Yarışmada kurumsal ve dönüşüm olmak üzere iki kategorideki Blockchain uygulamalarına odaklanılıyor

Yarışma bilgi formuna göre IMDA özellikle kurumsal ve dönüşüm olmak üzere iki kategorideki Blockchain uygulamalarını hedefliyor. IMDA ayrıca iş operasyonlarını kolaylaştıracak ya da daha geniş çaplı olarak kamu hizmetleri gibi sosyal etkileşimlerde değişiklikler öngören dağıtık defter teknolojisi (DLT)’nin de aranan teknolojiler arasında olduğunu vurguluyor.

Yarışmacılar altı aylık bir süreye sahip olacak

IMDA, listeye alınan katılımcıların asgari geçerliliği olan bir ürün ya da konsept kanıtı geliştirmek için altı aylık bir süreye sahip olacağını belirtiyor. Kazanan projeler, kurumsal kategori için 50.000 ABD dolarına (38.000 ABD doları) ve dönüşüm kategorisi için 100.000 ABD Dolarına (76.000 ABD doları) sahip olacak. IMDA’da üst düzey sektörel dönüşüm yöneticisi Philip Heah konuya yönelik şunları söyledi:

Her işletmenin dijital bir işletme olmasını sağlamak için, Singapur’un Dijital Ekonomisi, sektördeki dönüşümü hızlandıran teknolojilere ihtiyaç duyuyor. IMDA Blockchain yarışması sayesinde, fintech olmayan alanlar da dahil olmak üzere ekonomimizin ümit vaat eden teknolojiler ile farkındalığının arttırılması ve geliştirilmesini sağlayacağız.

Singapur Hükumeti para ödüllü Blockchain yarışmasını, halkın talebi üzerine başlatıyor

IMDA aynı zamanda daha geniş çaplı sanayi işbirliği sağlamak amacıyla Blokchain’in geliştirilmesi konusunda genel bir proje ya da kimlik doğrulama ile ilgili çözümler konusunda çalışmalar yapan ve kurum ile birlikte çalışma konusunda istekli blok zinciri girişimlerine ise çağrıda bulunuyor.

Bu yarışma  Singapur’da sürekli olarak Blockchain teknolojisinin benimsenmesine yönelik seslerin yükseldiği bir dönemde başlatılıyor. Daha önce de bildirildiğine göre şehir devletinin merkez bankası Singapur Para Yönetimi, şimdiden Kanada Bankası ile ortaklık kurarak Blokchaine tabanlı “Project Ubin” adlı bir sınır ötesi havale çözümü üzerinde çalışıyor.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin