Şimdi de Bitcoin vadeli ve spot işlemleri tartışılıyor: Peki hangisi avantajlı?
Şimdi de Bitcoin vadeli ve spot işlemleri tartışılıyor: Peki hangisi avantajlı?

Şimdi de Bitcoin vadeli ve spot işlemleri tartışılıyor: Peki hangisi avantajlı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberProShares, Bitcoin vadeli işlemlere 19 Ekim Salı günü başlamıştı. Borsaya girişiyle birlikte ETF patlaması yaşanmıştı. Listelendikten yaklaşık 48 saat sonra BITO varlıklarda 1 milyar doları aştı. Buna ek olarak, Bitcoin geçen hafta ATH’si 67.000 dolara ulaştı. Tüm bu gelişmelerle birlikte uzmanlar, vadeli ve spot ETF’ini tartışıyor.

Laura Shin podcast programında bir konuk gazeteci konuştu. Takma adlı B Planı, Bitcoin BYF hakkında düşüncelerini dile getirdi. 

Uzmanlar ve yatırımcılar, vadeli işlemler ETF’sinin mi yoksa spot ETF’nin mi daha iyi olacağını tartışıyor. Yaşanılan bu tartışmaya Plan B’nin net bir cevap verdi:

“Bitcoin vadeli ETF’i iyi. Ancak spot ETF kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden vadeli İşlemler ETF’sinden memnunum.”

Spot ETF ve vadeli ETF tartışması devam edecek gibi duruyor

Podcast konuşumasında Plan B, SEC’in aldığı kararları da değerlendirdi. Konuşmacı,

SEC, dijital para dünyasından henüz anlamıyor. Biraz daha alışması gerekiyor. Fakat Bitcoin vadeli işlemlere izin vermesiyle Bitcoin’i anlamalarına yardımcı olabilecek.”

Diğer yandan Unchained Capital yöneticisi Parker Lewis, Bitcoin vadeli işlemleri ETF’yi için SEC’in kararını olumlu karşıladı. Kripto sahnesine giren kurumlara düzenleyici tepkisi olabileceğini belirtti. Ayrıca Lewis, karşı taraf riskinden de endişe duyduğunu saklayamadı.

Analist ve gazeteci Raoul Pal ise, kendi adına, Bitcoin fikrinin, birden fazla partinin “pastadan bir dilim alması” yerine varlık kendi kendini velayet sahibi olmak istediğine dikkat çekti. Her ne olursa olsun BTC için spot işlemler halen bir adım önde gözüküyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin