Şili'deki kripto para borsaları banka hesabı açma hakkı
Şili'deki kripto para borsaları banka hesabı açma hakkı için savaşıyor

Şili’deki kripto para borsaları banka hesabı açma hakkı için savaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şili’deki kripto para borsaları banka hesabı açma hakkı için savaşıyor. Şili’deki iki kripto para birimi borsası, ülkenin kripto para sektörü ile ilgili net bir görüş oluşturması için ülkenin bankacılık kuruluşu (Asociación de Bancos e Instituciones Financieras veya ABIF)’na başvurdu. Şirketler, birkaç Chilean bankasının kripto paralarla ilgili olarak hesaplarını kapattıkları bildirildikten sonra bu adımı attılar.

Kanunları kendi ellerinde taşıyan bankalar

Şili kripto para borsaları, fiat paraları üzerinden geçiş yapan müşterilere hizmet vermek için ülkede bir banka hesabı açma hakkı için savaşıyor. BUDA ve Crypto MKT, yerel banka hesaplarının kapatılmasını kınadı. Bir banka temsilcisinin “kripto para birimleriyle ilişkisi olan herkes için hesap açılmaması” talimatı verdiği bildirildi.

İki kripto para birimi borsası ortak bir bildiri yayınladılar. Söz konusu bildiride şu açıklamalar yer alıyor:

Bilgi eksikliği ve düzenleme açıklığı, bazı bankaların korku, yanlış bilgilendirme ya da belki de strateji nedeniyle, hizmetlerini bizler gibi kripto para sektöründe faaliyet gösteren kimselere vermeyi reddettiler. Herhangi bir dijital varlıkla ilişki olarak  Şili’de düzenlemeler, fiili düzenleyiciler olarak hareket eden ve yasaklamaya karar veren birkaç kişinin elinde.

Şili'deki kripto para borsaları banka hesabı açma hakkı için savaşıyor
Şili’deki kripto para borsaları banka hesabı açma hakkı için savaşıyor

BUDA ve Crypto MKT, ABIF’e “konumunu şeffaflaştırmak” için çağrıda bulundu

BUDA ve Crypto MKT, ABIF’e “konumunu şeffaflaştırmak” için çağrıda bulundu. Kripto parayla bağlantılı şirketlerin bankacılık hizmetlerine erişip erişemeyeceğini veya bankaların kripto para endüstrisinin “varlığını ortadan kaldırmaya kararlı” olup olmadığını sordu. Ayrıca, hem yetkililer hem de halk için “çok geç olmadan” konuya dikkat çekmeleri yönünde çağrıda bulunuldu.

Şili’deki kripto para borsaları bankalar için olası bir yasal risk oluşturmadıklarını kanıtlamaya çalışıyor

Şili’deki kripto para borsaları bankalar için olası bir yasal risk oluşturmadıklarını kanıtlamak için, “müşterilerinin korunması için en son teknolojinin güvenli platformlarını geliştirdiklerini ve yetkililerle işbirliği kanallarını açtıklarını” vurguladı. Bu tür varlıkların alım satımı, özellikleri, avantajları ve riskleri konusunda bilgi vermeye hazır olduklarını da belirttiler. Her iki borsa şirketi de vergilerini ödüyor. İlgili Şili mali makamlarına kayıtlı ve kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı kurallarının standart olarak uygulanmasını takip ediyor.

Şili'deki kripto para borsaları banka hesabı
Şili’deki kripto para borsaları banka hesabı açma hakkı için savaşıyor

Borsa hesaplarının açılmasını engelleyen bankalar, dünyanın birçok yerinde problem

Borsa hesaplarının açılmasını engelleyen bankalar, dünyanın birçok yerinde problem. Ancak yasal zaferler mümkün. Geçtiğimiz ay, İsrail Yüksek Mahkemesi, İsrail bankası Leumi Bank’ın İsrail kripto şirketi ve dijital varlıkların alım satımını kolaylaştıran bir borsa olan Bits of Gold’un herhangi bir kapasitesini kısıtlamasını önlemek adına geçici mahkeme emri çıkardı.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin