Şili Bitcoin borsası Buda Lightning Network desteği ekliyor
Şili Bitcoin borsası Buda Lightning Network desteği ekliyor

Şili Bitcoin borsası Buda Lightning Network desteği ekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şili’nin ticaret hacmine göre en büyük kripto borsalarından biri olan Buda, kullanıcılarına platformda Lightning Network (LN) ödemeleri için destek sağladı. Borsa, kullanıcılarının ikinci katman ölçeklendirme çözümünü denemelerini sağladı.

Bitcoin borsası Lightning Network ödemelerini kabul ediyor

Kısa süre önce yayınlanan bir blog gönderisine göre, kullanıcılar Lightning Network üzerinden borsada yatırdıkları paraları kullanarak ödeme yapabilecek. Bunu yapmak için tek yapmaları gereken, LN ödemelerini kabul eden bir satıcıdan fatura almak ve ardından Buda’nın web sitesine yüklemek.

Gönderi şöyle söylüyor:

Her şey satın alma işleminizin ayrıntılarına uygunsa, ödeme düğmesine basın. Birkaç dakika içinde ödemenizin sonucuyla ilgili bir onay alacaksınız. Kullandığınız Bitcoin, bakiyenizden düşülecek ve ödeme, son Bitcoin para çekme işlemlerinin listesinde görünecek.

Kullanıcılar, Bitlaunch’ta barındırma hizmetleri de dâhil olmak üzere LN’yi kullanarak birkaç şey için ödeme yapabilecek. Gönderi detayları; ön ödemeli kartlar, kuponlar, Bitrefill’deki oyunlar; CoinMall kitapları, sanatı ve daha fazlasını içeriyor.

Ancak gönderi, Lightning Network kullanılarak yapılan ödemelerin, hâlâ deneme aşamasında olan yeni teknolojiler kullandığını ve bu nedenle, LN ödemelerini kabul eden pek çok hizmet olmadığını ekliyor.

Buda ayrıca, kullanıcıların ağ üzerinden makaleler için ödeme yapabileceği Y’alls gibi web sitelerine ve kullanıcıların piksel başına ödeme yaptığı ortak bir çizim platformu olan Satoshi’s Place’e işaret ediyor. Teknoloji, son zamanlarda Brezilya’da bir Coca Cola otomat makinesinin prototipini inşa etmek için bir programcı tarafından kullanıldı.

Şili borsası LN’yi ilk deneyen değil. Bu yılın başlarında, kripto-altın borsası Vaultoro, ağ üzerinden mevduat kabul ettiğini, erken döneminden dolayı işlem başına 100 satoshi ile sınırlı olduğunu ortaya koydu.

Şili’de kripto endüstrisi

Buda, son zamanlarda Şili’de iki büyük bankanın hesabını yeniden açmaya yönelik anti tekel mahkeme emrini gördükten sonra manşetlere çıktı. Buda, hesaplarını yeniden açmaya karar verenler de dâhil olmak üzere on banka aleyhinde dava açtı. Bu bankalar arasında Itau Corpbanca ve Banco Estado da yer aldı.

Dava, ülkenin en iyi kripto para borsalarından sonra geldi. Buda, Crypto MKT ve Orionx yerel bankaların nisan ayında açık bir açıklama yapmadan hesaplarını kapattığını gördü. Santiago Temyiz Mahkemesi’nin Dördüncü Dairesi, daha sonra Banco Estado’nun Orionx’in hesabını yeniden açmak zorunda kalmasına karar verdi.

Mayıs ayında, Şili’nin merkez bankası, kripto para düzenlemelerini yeni piyasaya “ilgili riskleri izlemek” için uygulamayı düşündüğünü açıkladı. Crypto MKT, yakın zamanda ülke vatandaşlarının 5.000’den fazla tüccardan satın almasına izin vermek için bir ödeme işlemcisini entegre etti.  Bu olaydan sonra ülkede kripto benimsemesi büyüyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin