Sigorta sektöründe Blockchain teknolojisini kullanmak
Sigorta sektöründe Blockchain teknolojisini kullanmak için B3i Services AG girişimi başlatılıyor

Sigorta sektöründe Blockchain teknolojisini kullanmak için B3i Services AG girişimi başlatılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sigorta sektöründe Blockchain teknolojisini kullanmak için B3i Services AG girişimi başlatılıyor. 26 Mart Pazartesi günü bildirildiğine göre, Blockchain girişimi B31, birçok uluslararası sigorta şirketleri tarafından kullanılacak olan Blockchain ticaret platformu oluşturmak  amacıyla, Zürih’teki B3i Service AG girişimini açıkladı.

Tüm sigorta sektörünün gelişmesi için bir Blockchain ticaret platformu oluşturulacak

B3i Services AG, değer zincirindeki tüm paydaşların faydası için yeniden sigorta endüstrisinde dağıtılmış muhasebe teknolojilerini kullanma potansiyelini araştırmak için oluşturulmuş bir girişimdir. Kuruluşundan sonra, B3i hissedarları, ortakları ve müşterileri topluluğunu büyütecek ve “pazar için piyasa tarafından” geliştirilmiş bir ürün ve hizmet ekosistemi yaratacak.

Konsorsiyum, tüm sigorta sektörünün gelişmesi için bir Blockchain ticaret platformu oluşturmayı amaçlıyor.

B3i Sevice AG büyük sigorta şirketleri tarafından destekleniyor

B3i girişimi ve yeni kurulan B3i Sevice AG iki büyük reasürörler Munich Re ve Swiss Re yanı sıra Zurick, Allianz  ve Aegon gibi diğer büyük sigorta şirketleri tarafından desteklenmekte. Girişim, başlangıçta sigorta endüstrisinde Blockchain teknolojisinin potansiyel kullanım durumlarını araştırmak için bir pilot projeye odaklanırken, B3i Service AG şimdi sonuçları blok tabanlı bir işlem sistemi içinde uygulayacak.

B3i’ye göre Blockchain’in tam olarak uygulamasından elde edilen mutlak verim artışı yüzde 30’dur

B3i’nin doğal felaketlere yönelik uluslararası sigorta kapsamı için önceki pilot projesinde, 38 sigorta şirketinin hepsi yer aldı. Blockchain girişimi B3i’ye göre, projede bir basın açıklamasında belirtildiği gibi Blockchain’in tam olarak uygulamasından elde edilen mutlak verim artışı yüzde 30’dur.

Sigorta sektöründe Blockchain teknolojisini “Deloitte, Microsoft ve Ernst&Young” daha öncede kullandı

B3i Service AG’nin oluşumu, sigorta endüstrisinde Blockchain teknolojilerinin ilk kullanımı değil. Deloitte ve bir grup sigorta şirketi geçtiğimiz yılın Kasım ayında sağlayıcı değişikliği sırasında Blockchain’i müşteri yönetimi için başarılı bir şekilde test etti. Ayrıca, Eylül 2017’de, Maersk, Microsoft, Ernst&Young ve bir dizi sigorta şirketi ile birlikte kargo sigortası için Blockchain veri yönetimi konusunda 20 haftalık bir deneme gerçekleştirildi.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin